Atidarytas skandinavų kalbų mokymo centras

Lietuvoje daugėjant skandinavų kapitalo įmonių, reikia vis daugiau specialistų, mokančių susikalbėti norvegiškai iš švediškai. Kaip parodė naujausia „Investuok Lietuvoje“ atlikta šalyje veikiančių paslaugų centrų apklausa, 50 proc. šių bendrovių savo veikloje naudoja skandinavų kalbas.

Ketvirtadienį Vilniuje atidarytas naujas mokymo centras, kuriame bus mokama skandinavų kalbų.<br>M.Rudzinsko nuotr.
Ketvirtadienį Vilniuje atidarytas naujas mokymo centras, kuriame bus mokama skandinavų kalbų.<br>M.Rudzinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:03 PM

Todėl ketvirtadienį Vilniuje atidarytas naujas mokymo centras, kuriame bus mokama skandinavų kalbų. Mokymų centrą atidarė finansinių paslaugų bendrovė „Storebrand Baltic“.

Į savo plėtrą Lietuvoje per pastaruosius keletą metų esame investavę daugiau kaip 2 mln. eurų. Mokymų centras, kurį šiandien pristatome, padės mūsų darbuotojams įgyti reikalingų įgūdžių ir ugdyti jų kompetencijas ateityje. Tai labai svarbu, nes galimybė patiems ruošti reikalingus specialistus suteikia daugiau lankstumo ir nesuvaržo augimo potencialo, kuris kitu atveju priklausytų nuo situacijos darbo rinkoje“, – pristatydamas naują mokymų centrą teigė „Storebrand Baltic“ generalinis direktorius Ole Rikard Rønning.

Į rinką ateinant naujoms bendrovėms, darbuotojų su tinkama kvalifikacija poreikis ir toliau išliks didelis, nors jų pasiūla yra smarkiai sumažėjusi. Švietimo įstaigos savo jėgomis šiuo metu nėra pajėgios atitikti rinkoje besiformuojančio šių specialistų poreikio. Todėl Lietuvoje veiklą toliau plėtoti ketinančios bendrovėms vis daugiau dėmesio ir investicijų teks skirti darbuotojų paruošimui.

Į naujo 550 kv. m. plotą užimančio mokymų centro įrengimą bendrovė investavo daugiau kaip 290 tūkst. eurų.

Pasak išrinktojo Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, akivaizdu, kad yra neišnaudotų galimybių pagerinti investicinę aplinką Vilniaus mieste. Lietuvos sostinė, palyginti su kaimynės Lenkijos panašaus dydžio miestais, vis dar atsilieka pagal paslaugų centrų skaičių kone dvigubai.

„Storebrand Baltic“ pavyzdys rodo, kad Vilniuje galima ir būtina investuoti, mat sostinėje gyvena daug talentingų žmonių, kuriems atsakingas, inovatyvus ir perspektyvus verslas kaip šis suteikia galimybę ne tik realizuoti save, bet ir gauti padorų bei konkurencingą atlyginimą. Miesto valdžia ir aš asmeniškai skirsiu daug dėmesio, kad geras darbo vietas kuriantis verslas Vilniuje augtų ir sėkmingai dirbtų“, – renginyje kalbėjo R. Šimašius.

Iki šių metų pabaigos savo darbuotojų gretas iki 400 žmonių ketinančiai padidinti bendrovei naujasis mokymų centras taps itin reikšmingu jos veiklos elementu.

Šiame mokymų centre nuolat dirba 4 norvegų ir 2 švedų kalbų mokytojai, vienu metu jame mokosi nuo 30 iki 45 žmonių. Centras naudojamas ne tik intensyviems 5-6 mėnesių trukmės kalbų kursams, bet ir tiksliniams darbuotojų įgūdžiams ugdyti. Ilgalaikis „Storebrand Baltic“ siekis yra iš paslaugų centro užaugti iki kompetencijų centro ir kurti vis daugiau pridėtinės vertės teikiančių paslaugų Lietuvoje. Per visą laikotarpį, kol bendrovės darbuotojai mokosi kalbų ir kitų įgūdžių, jiems mokamas įprastas darbo užmokestis.

Per visą savo veiklos Lietuvoje laikotarpį „Storebrand Baltic“ yra paruošusi daugiau kaip 400 skandinavų kalbomis galinčių susišnekėti specialistų. Bendrovė paruošia palyginti nemažai skandinavų kalbų specialistų visos šalies mastu. Pavyzdžiui, per 2013 m. norvegų ir švedų kalbų kursus joje baigė 96 darbuotojai, kai bendras šalies švietimo įstaigose šių kalbų įvairiu lygiu besimokusių studentų skaičius siekė 273.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.