Prognozė Rusijos ūkiui – nudardės žemyn 3 proc.

Rusijos ekonomikos laukia nuosmukis, galintis pasiekti 2-3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Anot naujienų agentūros „Interfaks“, tokią prognozę penktadienį pateikė šalies ekonomikos plėtros ministro pavaduotojas Aleksejus Vedevas.

Praėjusiais metais Rusijos ekonomika susitraukė 0,6 proc.<br>123rf nuotr.
Praėjusiais metais Rusijos ekonomika susitraukė 0,6 proc.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:50 PM

Anot pareigūno, per pirmuosius tris šių metų mėnesius matomas nuosmukis sudarė 2,2 proc. Ministerijos vertinimu, pirmąjį ir antrąjį ketvirtį nuosmukis sumažės, o metų pabaigoje bus registruojamas augimas.

Ministro pavaduotojas taip pat priminė, kad institucija oficialiai kiek padidino savo prognozes dėl BVP nuosmukio 2015 metais – nuo 3 proc. iki 2,8 proc. „Aišku, kad pasikeitus prognozei kalbame ne apie 3-4 proc. nuosmukį antrąjį ketvirtį, o laukiame maždaug 2-3 proc. siekiančio smukimo“, – teigė A.Vedevas.

Praėjusiais metais Rusijos ekonomika susitraukė 0,6 proc., manoma, kad šiemet dėl Vakarų taikomų sankcijų ir krintančių pagrindine šalies eksportuojama preke laikomos naftos kainų.

Rusijos finansų ministro pavaduotojas Maksimas Oreškinas, šia savaitę lankydamasis Vašingtone, pareiškė, kad Rusijos BVP jau 2016 metais gali išaugti 1,5-2,5 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.