„Nordea“ pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 27 mln. eurų pelno

 

„Nordea“ grupė Lietuvoje šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo 5 mln. eurų neaudituoto pelno po atidėjinių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Nordea“ grupė Lietuvoje šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo 5 mln. eurų neaudituoto pelno po atidėjinių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-29 12:07, atnaujinta 2018-01-05 12:38

Šiaurės Europos finansų grupė „Nordea“ skelbia pirmąjį šių metų ketvirtį Baltijos šalyse uždirbusi 27 mln. eurų pelno, tai – 80 proc. daugiau nei paskutinį praėjusių metų ketvirtį. Komisinių pajamos pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 20 proc., indėlių portfelis didėjo 5 proc.

„Mūsų verslo strategija Baltijos šalių regione orientuota į tvarius santykius su klientais ir ilgalaikį potencialą. Todėl ir toliau stiprinsime „Nordea“ kaip patikimo ir kompetentingo patariančiojo banko poziciją. Džiaugiamės matydami, kad klientai patenkinti mūsų pasiūlymu – sulaukėme nemažai naujų aktyvių klientų. „Nordea“ klientai tampa vis savarankiškesni ir jau dabar daugiau nei 80 proc. visų jų Baltijos šalyse renkasi internetinės bankininkystės kanalus. Remdamiesi klientų poreikiais ir pageidavimais, ir toliau gerinsime savo paslaugas“, – pabrėžė banko vadovė Baltijos šalims Inga Skisaker.

„Nordea“ rezultatai Lietuvoje

„Nordea“ grupė Lietuvoje šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo 5 mln. eurų neaudituoto pelno po atidėjinių. Bendras indėlių ir einamųjų sąskaitų portfelis, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo 14,3 proc., gyventojų – 38,1 proc., verslo – 7,2 proc. Bendra portfelio vertė siekė 1,2 mlrd. eurų. Bendras paskolų ir lizingo portfelis pirmąjį 2015 m. ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai mažėjo 10,6 proc. ir sudarė 2,1 mlrd. eurų. Gyventojų paskolų portfelis padidėjo 0,3 proc., verslo paskolų ir lizingo portfelis smuktelėjo 16,7 proc. Būsto paskolų portfelis pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo 1 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.