Kone 0,8 milijono eurų – už „Snoro“ pamestinukę Kinijoje

Bankrutuojančio banko „Snoras“ bankroto administratorius atgavo 760 tūkst. eurų už investicijų bendrovę „China Window Capital“. Ją anksčiau valdė Kinijoje likviduota bendrovė „Finasta Holdings“. Po „Snoro“ bankroto „China Window Capital“ jokios veiklos nevykdė.

„Snoras“ valdė 8 antrines bendroves, iš kurių didžiausia buvo banką, finansų maklerio įmonę ir investicinių fondų administravimo įmonę turėjusi „Finasta Holdings“.<br>V.Balkūno nuotr.
„Snoras“ valdė 8 antrines bendroves, iš kurių didžiausia buvo banką, finansų maklerio įmonę ir investicinių fondų administravimo įmonę turėjusi „Finasta Holdings“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-05 11:57, atnaujinta 2018-01-04 23:07

„Procesas Kinijoje buvo gana sklandus, didesnių problemų atliekant formalumus nekilo. Pinigai praėjusią savaitę jau atsidūrė banko sąskaitoje.

„China Window Capital“ dar valdė 67 proc. Honkonge registruotos bendrovės „Finasta Direct Investments (HK) Ltd.“ akcijų, tačiau šios įmonės statusas ir veikla kol kas tvyro miglose.

Tai rodo, kokios aprėpties ir painumo struktūrą buvo sukūrę „Snoro“ banko akcininkai ir vadovai. Maža to, kai kurių struktūros dalių paskirtis ir veikimo principai iki šiol nėra visiškai aiškūs“, – sakė „Snoro“ bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

„Snoras“ valdė 8 antrines bendroves, iš kurių didžiausia buvo banką, finansų maklerio įmonę ir investicinių fondų administravimo įmonę turėjusi AB „Finasta Holdings“ (didžioji dalis jos aktyvų parduota turto valdymo ir investicijų bendrovei „Invalda LT“).

Iš viso „Snoras" tiesiogiai ir per „Finasta Holdings“ valdė beveik 20 įvairia veikla Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Kinijoje besiverčiančių įmonių.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.