Norvegai Ukmergėje paminėjo „Stafa Industrier“ įmonės jubiliejų

Norvegų įmonė „Stafa Industrier“, Ukmergėje valdanti bendroves „Stansefabrikken“, „Stansefabrikken Automotive“ ir „Ukmergės pramonės parkas“, iškilmingai paminėjo 30 – ies metų savo veiklos jubiliejų.

Į įmonės „Stafa Industrier“ veiklos jubiliejų atvyko apie 50 svečių iš užsienio.<br>D.Zimblienės nuotr.
Į įmonės „Stafa Industrier“ veiklos jubiliejų atvyko apie 50 svečių iš užsienio.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

May 11, 2015, 7:26 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:47 AM

„Tai buvo nuostabi kelionė nuo to laiko, kai keturi jauni ir drąsūs verslininkai su Magne Vidar Skorstad priešakyje 1985 metais Norvegijoje perėmė bankrutuojančią bendrovę „Den Norske Stansefabrik“.

Atsirado naujų paslaugų ir technologijų, įsigytos kompanijos, įžengta į automobilių verslo sektorių su specialiai šiai rinkai įkurta įmone „Stansefabrikken Automotive“.

Šiandien „Stafa Industrier“ turi jau penkias Norvegijoje ir Lietuvoje veikiančias įmones, kuriose dirba 350 darbuotojų, kuriančių ir gaminančių plataus spektro produktus gerai žinomoms tarptautinėms įmonėms 24 šalyse.

O vienas svarbiausių įvykių šios įmonių grupės istorijoje buvo sprendimas perkelti didžiąją dalį verslo iš Norvegijos į Lietuvą ir čia, Ukmergėje, įkurti tris įmones.

Tai buvo sėkmingas prieš 12 metų pradėtas žingsnis ir, be abejonės, investuotas laikas, pastangos bei finansiniai resursai buvo to verti“, -- savo sveikinimo kalboje pabrėžė įmonės „Stafa Industrier“ vadovas Jon R.Westby.

Į jubiliejaus šventę Ukmergėje atvyko pagrindiniai įmonės „Stafa Industrier“ akcininkai, investuotojai ir klientai.

Vien užsieniečių iš Skandinavijos šalių buvo sulaukta beveik penkiasdešimties žmonių.

Jon R.Westby svečiams aprodė visas tris, viena šalia kitos įsikūrusias ir Ukmergėje sėkmingai veikiančias „Stafa Industrier“ įmones, į kurias per visus veiklos metus yra investuota daugiau nei 15 milijonų eurų.

Iš 24 šalių pasirinko Lietuvą

2002 metais, kai „Stafa Industrier“ ieškojo naujų galimybių investuoti mažų darbo kaštų šalyse, iš 24 tokių šalių jie pasirinko Lietuvą.

Ukmergės priemiestyje Pašilėje įsigiję buvusią Remonto mechaninę gamyklą, užimančią daugiau nei 5 hektarų teritoriją, norvegai pirmiausia įkūrė bendrovę „Ukmergės pramonės parkas“.

O jau po metų senus sovietinius pastatus pakeitė modernia beveik 10 tūkstančių kvadratinių metrų ploto metalo apdirbimo gamykla „Stansefabrikken“.

Šiandien ši bendrovė yra viena iš lyderių Lietuvos lakštinio metalo apdirbimo rinkoje.

„Nuoseklus darbas ir dėmesys detalėms padėjo sukurti patikimo partnerio įvaizdį, todėl ukmergiškiai pelnė tokių pasaulyje žymių įmonių kaip „ABB“, Bang&Olufsen“, „Cenika“, GKN Aerospace Norway“ ir kitų pasitikėjimą“,- sakė bendrovei „Stansefabrikken“ vadovaujantis Nerijus Mašalas.

2007 metais čia buvo atidaryta dar viena nauja – štampuotas metalo detales automobilių pramonei gaminanti gamykla „Stansefabrikken Automotive“.

Ši įmonė turi modernią įrangą ir vieną galingiausių štampavimo presų Baltijos šalyse.

Atitikdama itin aukštus gamybos standartus ir griežčiausius automobilių gamintojų reikalavimus, Ukmergės įmonė gamina detales tokiems užsakovams kaip „Volvo“, „Ford“, Nissan“ ir kt.

Dirba 390 ukmergiškių

Bendrovė „Ukmergės pramonės parkas“ po savo stogu priėmė ne tik minėtas „Stafa Industrier“ įmones, bet ir bendrovę „Hoerbiger Vienybė“ , „Tezaurus konsultacijos“ ir „Swix Sport Baltic“.

Pastarajai, taip pat norvegų kapitalo įmonei pernai buvo pastatytas naujas modernus daugiau nei 5 tūkstančių kvadratinių metrų ploto pastatas.

Visose bendrovės „Ukmergės pramonės parkas“ teritorijoje įsikūrusiose įmonėse šiuo metu dirba 390 ukmergiškių.

Be savo trijų bendrovių Ukmergėje, „Stafa Industrier“ dar dvi savo įmones – „Stansefabrikken Product“ ir „Stansefabrikken Fredrikstad“ turi Norvegijoje.

2014 metų duomenimis, bendra šios penkių įmonių grupės apyvarta siekė 31,9 milijonus eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.