Lietuva jau skina daugiabučių renovacijos vaisius

Artėjant vasarai šalyje sparčiai daugėja pilnai modernizuotų senų daugiabučių: kas savaitę baigiama renovuoti nuo šešių iki dešimties tokių namų. Šiuo metu atnaujinimo darbai iš viso vyksta net prie 1110 daugiabučių namų visoje Lietuvoje.

Artėjant vasarai šalyje sparčiai daugėja pilnai modernizuotų senų daugiabučių: kas savaitę baigiama renovuoti nuo šešių iki dešimties tokių namų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Artėjant vasarai šalyje sparčiai daugėja pilnai modernizuotų senų daugiabučių: kas savaitę baigiama renovuoti nuo šešių iki dešimties tokių namų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2015, 4:59 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 3:41 PM

Beveik 300 atnaujintų daugiabučių

Pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) ir savivaldybių (įskaitant Ignalinos, Zarasų bei Druskininkų) programas, jau per 2190 namų gyventojai pritarė investicijų planų įgyvendinimui. Tuo tarpu iš viso atnaujintų daugiabučių skaičius, Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) gegužės 15 d. skelbtais duomenimis, artėja prie trijų šimtų.

„Šis skaičius rodo, kad jau pradedame raškyti renovacijos vaisius. Beveik trijų šimtų atnaujintų daugiabučių gyventojai gali džiaugtis geresnėmis būsto sąlygomis, mažesnėmis kainomis už šildymą. Dar visai neseniai šimtais skaičiuodavome tik renovacijos pumpurus – investicijų projektus, sudarytas daugiabučių modernizavimo rangos sutartis, o dabar jau ir užbaigtus namus“, – tokiais daugiabučių modernizacijos programos rezultatais džiaugėsi aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Skaičiai kalba patys už save

„BETA šiuo metu yra suderinusi net 1420 investicijų planų. Šiuose daugiabučiuose artimiausiu metu įvyks gyventojų susirinkimai dėl sprendimo priėmimo įgyvendinti šiuos projektus. Gegužės 8 d. duomenimis 199 pastatų gyventojų tuo metu jau buvo pritarę investicijų planų įgyvendinimui ir šių namų administratoriai artimiausiu laiku kreipsis į finansų įstaigas dėl finansavimo. Tad renovacijos tempai Lietuvoje ir toliau išlieka dideli“, – tvirtina BETA Projektų įgyvendinimo skyriaus specialistė Judita Šeštokaitė.

Šiuo metu pagal nuo 2013 m. baigtų renovuoti daugiabučių skaičių šalyje pirmauja Ignalinos savivaldybė. Čia nuo atnaujinti 43 namai. Tarp didžiųjų miestų į lyderius išsiveržė Klaipėda – uostamiestyje modernizuoti jau 25 daugiabučiai. Nedaug atsilieka ir Kaunas su 22 renovuotais namais. Trečioje vietoje – Vilnius su 12 daugiabučių.

www.atnaujinkimebusta.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.