Žemės ūkio paskirties žemės rinka apmirusi

Žemės ūkio paskirties žemės

Prieš įvedant žemės pirkimo apribojimus dirbama žemė buvo brangesnė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš įvedant žemės pirkimo apribojimus dirbama žemė buvo brangesnė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 22, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 9:51 AM

Žemdirbystei patrauklios žemės kaina po prekybos suvaržymų įvedimo ne tik nemažėjo, bet net ir didėjo, o praėjusių metų paskutinį ketvirtį pasiekė rekordą – 1 ha vidutinė kaina buvo 2383 eurai. Tačiau pirmąjį šių metų ketvirtį buvo užfiksuotas pirmas nuo 2010-ųjų pradžios žemės kainų vidurkio sumažėjimas iki 2299 eurų.

Vienos iš didžiausių žemės ūkio paskirties žemės valdytojų įmonės „Agrowill Group“ valdybos narys Vladas Bagavičius pripažįsta, kad prieš įvedant žemės pirkimo apribojimus dirbama žemė buvo brangesnė, tačiau esminių kainos pokyčių jis teigia neįžvelgiąs, juolab kad ir Registrų centro fiksuojamas vidutinės 1 ha kainos sumažėjimas beveik 100 eurų nėra toks didelis, kad rodytų ryškesnių permainų.

Kad vidutinė žemės kaina smunka natūraliai, pritaria ir Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas, pasak kurio, Lietuvoje ūkininkų ūkiai jau suformuoti, derlingiausia žemė išsidalyta, todėl tikėtis, kad vidutinė žemės kaina artimiausiais metais augs, nėra priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.