Verslo centras pastatytas per rekordiškai trumpą laiką

Įmonei „Irdaiva“ įgyvendinti statybos projektus Lietuvoje patiki ne tik vietinės, bet ir didžiosios kitų šalių įmonės, skelbiama pranešime. Vienas tokių projektų – šiuo metu prie Vilniaus, Avižieniuose baigtas statyti naujas energetikos ir automatikos technologijų lyderės ABB centras.

ABB centro statybai buvo keliami aukšti reikalavimai.
ABB centro statybai buvo keliami aukšti reikalavimai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2015, 10:47 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:42 AM

Apie 3 tūkst. kv. m ploto centras, kuriame planuojama dirbs per 80 specialistų, pastatytas per rekordiškai trumpą laiką. Ant plyno lauko ne tik pastatyti visiškai naują pastatą, bet ir įrengti būtiną infrastruktūrą (atvesti vandentiekį, prijungti nuotekas, dujas, sutvarkyti kelius) UAB „Irdaiva“ darbuotojams teko vos per devynis mėnesius.

Simbolinė kapsulė į naujojo ABB centro pamatus buvo įkasta tik pernai spalį, o objektas baigtas gegužės mėnesį.

ABB administracinis pastatas su sandėliavimo patalpomis skirtas tiesioginei įmonės veiklai užtikrinti, tai yra įmonės darbuotojų pagrindinė darbo vieta ir elektros bei automatikos prekių sandėlys. Pastatas yra dviejų aukštų su cokoliniu aukštu.

Pastato struktūra pritaikyta elektros energijos pardavimo ir paskirstymo, pramonės procesų automatizavimo, žemos, vidutinės bei aukštos įtampos įrangos ir sistemų gaminių bei detalių sandėliavimui ir paskirstymui.

Modernios erdvės poilsiui

Pastate nebus laikomos pavojingos aplinkai medžiagos. Darbo proceso metu bus dirbama krautuvais su geliniais akumuliatoriais, kurie skirtingai nei rūgštiniai ar šarminiai, taip pat yra tausojantys aplinką.

Pasirinkta pastato administracinės dalies „laiptuota“ struktūra harmoningai prisitaiko prie sklypo, taip pat sklandžiai persiduoda į pagrindinį pastato fasadą iš automagistralės A2 pusės.

Ant administracinio trijų aukštų ABB pastato aliuminio bei stiklo fasadų buvo uždėtos žaliuzės, nukreipiančios tiesioginius saulės spindulius, bet kartu netemdančios dienos šviesos patalpose.

Kad darbuotojai galėtų ramiai pasikalbėti telefonu, pastate įrengtos specialios akustinėmis, garsą izoliuojančiomis pertvaromis atskirtos telefoninių pokalbių patalpos. Tokios pat akustinės pertvaros sumontuotos ir pasitarimų kambariuose, taigi darbuotojai bus apsaugoti nuo galimo triukšmo.

Pastato cokoliniame aukšte maždaug 50 kv. m. plote yra įrengta darbuotojų poilsio zona, kurią sudaro virtuvėlė, vyrų ir moterų persirengimo kambariai, dušai.

Be to, išilgai žemės sklypo šiaurinės kraštinės, sklypo ribose, suprojektuotas pėsčiųjų takas visuomenės reikmėms. Šis takas sujungė gatvės atkarpą su autobuso stotele, esančia prie žiedinės sankryžos. Iš šio pėsčiųjų tako numatytas saugus pėsčiųjų patekimas į aptvertą pastato teritoriją.

ABB pastato apšvietimas, šildymas, vėdinimas ir kitos sistemos valdomos automatizuotai. Visą pastato automatiką suprojektavo ir valdymui būtinus įrenginius tiekė pats pastato užsakovas – koncernas ABB.

Teritorijoje įrengta bendra vaizdo stebėjimo sistema. Pastatas pritaikytas žmonėms su negalia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.