Avižieniuose išdygo rekordiškai sparčiai statytas ABB centras

Prie Vilniaus  baigtas statyti naujas energetikos ir automatikos technologijų lyderės ABB centras. Apie 3 tūkst. kv. m ploto centras, kuriame dirbs per 80 specialistų, pastatytas ypač greitai. Simbolinė kapsulė į naujojo ABB centro pamatus buvo įkasta pernai spalį, o objektas baigtas gegužės mėnesį.

Didelis ABB pastatas Avižieniuose iškilo vos per devynis mėnesius.
Didelis ABB pastatas Avižieniuose iškilo vos per devynis mėnesius.
Daugiau nuotraukų (1)

(„Lietuvos Rytas“)

May 31, 2015, 7:47 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:38 AM

Plyname lauke ne tik pastatyti visiškai naują pastatą, bet ir įrengti būtiną infrastruktūrą – atvesti vandentiekį, prijungti nuotekas, dujas, sutvarkyti kelius, bendrovės „Irdaiva“ darbuotojams teko vos per devynis mėnesius.

Pastatas yra dviejų aukštų su cokoliniu aukštu. Pastato struktūra pritaikyta elektros energijos pardavimo ir paskirstymo, pramonės procesų automatizavimo, žemosios, vidutinės ir aukštosios įtampos įrangai ir sistemų gaminiams bei detalėms sandėliuoti ir paskirstyti.

Pastate nebus laikomos pavojingos aplinkai medžiagos. Darbo proceso metu bus dirbama krautuvais su geliniais akumuliatoriais, kurie, kitaip nei rūgštiniai ar šarminiai, yra tausojantys aplinką.

Pasirinkta pastato administracinės dalies „laiptuota“ struktūra harmoningai pritaikyta prie sklypo, taip pat sklandžiai pereina į pagrindinį pastato fasadą iš automagistralės A2 pusės.

Ant administracinio trijų aukštų ABB pastato aliuminio bei stiklo fasadų buvo uždėtos žaliuzės, nukreipiančios tiesioginius saulės spindulius, bet netemdančios dienos šviesos patalpose.

Kad darbuotojai galėtų ramiai pasikalbėti telefonu, pastate įrengtos specialios akustinėmis, garsą izoliuojančiomis pertvaromis atskirtos pokalbių telefonu patalpos. Tokios pat akustinės pertvaros sumontuotos ir pasitarimų kambariuose.

Cokoliniame aukšte maždaug 50 kvadratinių metrų plote įrengta darbuotojų poilsio zona, kurią sudaro virtuvėlė, vyrų ir moterų persirengimo kambariai, dušai.

Be to, išilgai žemės sklypo šiaurinės kraštinės, sklypo ribose, suprojektuotas pėsčiųjų takas visuomenės reikmėms. Šis takas sujungė gatvės ruožą su autobusų stotele, esančia prie žiedinės sankryžos. Numatyta, kad iš šio tako saugiai pėstieji pateks į aptvertą pastato teritoriją.

ABB pastato apšvietimas, šildymas, vėdinimas ir kitos sistemos valdomos automatizuotai. Visą pastato automatiką suprojektavo ir valdymui būtinus įrenginius tiekė pats pastato užsakovas – koncernas ABB.

Teritorijoje įrengta bendra vaizdo stebėjimo sistema. Pastatas pritaikytas žmonėms, turintiems negalią.Detect languageAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBengaliBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simp)Chinese (Trad)CroatianCzechDanishDutchEnglishEsperantoEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekGujaratiHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKannadaKoreanLaoLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTamilTeluguThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBengaliBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simp)Chinese (Trad)CroatianCzechDanishDutchEnglishEsperantoEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekGujaratiHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKannadaKoreanLaoLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTamilTeluguThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish Text-to-speech function is limited to 100 charactersOptions : History : Help : Feedback

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.