Trijų rinkos prievaizdų darbą perims viena tarnyba

Nuo kitų metų į vieną

Pasak R.masiulio, trys institucijos lygiateisiškai bus sujungtos, užuot prijungus kurias nors prie kažkurios vienos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak R.masiulio, trys institucijos lygiateisiškai bus sujungtos, užuot prijungus kurias nors prie kažkurios vienos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-01 14:07, atnaujinta 2017-11-25 07:34

Daugiasektorinio reguliuotojo įsteigimą pirmadienį pasitarime svarstė Vyriausybė. Tokios institucijos kūrimą dar 2014 m. buvo pasiūlęs Vyriausybės strateginis komitetas.

„Siūlymas buvo sujungti tris institucijas – Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, Ryšių reguliavimo tarnybą ir Valstybinę energetikos inspekciją į vieną darinį ir tai pavadinama IRT.

Mes pateikėme siūlymą, kaip tai padaryti – lygiateisiškai institucijas sujungti į vieną, užuot prijungus prie kažkurios vienos. Vyriausybėje turėtume sutvarkyti visus dokumentus iki rugpjūčio mėnesio, kad rudens sesijoje Seime jau būtų galima diskutuoti sujungimo klausimą“, – sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

Daugiasektorinis reguliuotojas veikti pradėtų nuo 2016 m. sausio 1 d.

Įsteigiant jį siekiama mažinti institucijų skaičių bei sutaupyti iki 5-7 proc. kaštų. Institucijos vadovo kandidatūrą parinks Premjeras ir jo teikimu skirs Prezidentė.

„Siūlome nekeisti vadovo struktūros, kad jinai būtų tokia pati kaip ir anksčiau – kad Ministras Pirmininkas teikia Prezidentui, Prezidentas tvirtina savo sprendimu šį vadovą“, – teigė R.Masiulis.

Jis priminė, kad jungti šias institucijas siekiama ne pirmą kartą – kartą tai jau daryta, tačiau nesulaukė pritarimo Seime. Apie VKEKK, RRT bei VEI sujungimą 2010 m. dar kalbėjo tuometis Premjeras Andrius Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?