A.Kudrinas: „Rusijos ekonomika smuks 4 procentais“

2015 metais Rusijos BVP

Pasak A.Kudrino, Rusija turi sumažinti ir savo išlaidas gynybos srityje, o susidariusias lėšas investuoti į žmogiškąjį kapitalą – švietimą, mokslą ir mediciną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak A.Kudrino, Rusija turi sumažinti ir savo išlaidas gynybos srityje, o susidariusias lėšas investuoti į žmogiškąjį kapitalą – švietimą, mokslą ir mediciną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-03 17:50, atnaujinta 2017-11-24 15:24

Vienu iš pagrindinių nuosmukio veiksnių jis laiko sankcijas. Anot A.Kudrino, jos BVP augimą mažina 1-2 proc. Ekspertas teigia, kad Rusijos ekonomika krizėje atsidūrė „pagal visus rodiklius“, be to, jis prognozuoja, kad dėl krizės savo darbo vietas praras 500 tūkst. gyventojų.

Dabartinės ekonomikos modelis, kurį kuriant buvo remiamasi didžiulėmis pajamomis iš naftos gavybos, o apdirbamosios pramonės technologijos gerinamos nebuvo, išsisėmė, todėl būtini pokyčiai, sako A.Kudrinas. Pasak jo, Rusija turi sumažinti ir savo išlaidas gynybos srityje, o susidariusias lėšas investuoti į žmogiškąjį kapitalą – švietimą, mokslą ir mediciną.

Buvęs finansų ministras sakė, kad 2016 metais Rusijos pensijų fondas turi iš biudžeto gauti maždaug 800 mlrd. rublių. „Iš kur imti šias lėšas, juk bendrosios išlaidos augti neturėtų? Vadinasi, pinigai bus paimti iš kitų biudžeto išlaidų sričių“, – komentavo jis.

Šalies Ekonomikos plėtros ministerijos patikslintoje prognozėje teigiama, kad 2015 metais šalies BVP smuks 2,8 procento. 2016 metais laukiamas augimas turėtų siekti 2,3 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.