Turgaus kronikos: statybos verda, tačiau prekyba nesustoja

Dalimis atnaujinamas Kalvarijų turgus nenutraukia prekybos ir per remonto darbų įkarštį. Senas turgaus veidas jaunėja prekybininkų akyse, jau yra naujų paviljonų, išplėsta automobilių stovėjimo aikštelė.

Šią savaitę baigiamas dengti rūkytos mėsos paviljono stogas. Šviežios mėsos paviljonas bus atnaujinamas kitąmet.<br>M.Kulbio nuotr.
Šią savaitę baigiamas dengti rūkytos mėsos paviljono stogas. Šviežios mėsos paviljonas bus atnaujinamas kitąmet.<br>M.Kulbio nuotr.
Dalis avalynės ir drabužių pardavėjų jau įsikūrė naujuose paviljonuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dalis avalynės ir drabužių pardavėjų jau įsikūrė naujuose paviljonuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Jun 14, 2015, 12:28 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 2:22 PM

Šią savaitę buvo sparčiai rekonstruojamas Kalvarijų turgaus rūkytos mėsos paviljonas, statybininkai dengė naują stogą.

Tačiau dešrų ir lašinių mėgėjams laukti, kol paviljonas bus atidarytas, nereikia.

Rūkyta mėsa laikinai prekiaujama turgavietės centre esančiame paviljone, kur anksčiau buvo vyresnio amžiaus vilniečiams žinoma žuvų parduotuvė „Okeanas“. O žuvys parduodamos pastate šalia jos.

Statys naujus paviljonus

Planuojama, kad rūkytos mėsos paviljonas bus baigtas remontuoti šių metų pabaigoje, o nuo kitų metų sausio čia jau pakvips dešromis ir kumpiais.

Kalvarijų prekyvietę valdanti bendrovė KTVG džiaugiasi, kad remonto darbų metu pavyko nesustabdyti prekybos.

KTVG direktoriaus pavaduotoja Ingrida Talžūnienė paaiškino, kad atviruose paviljonuose drabužių, avalynės, taip pat daržovių ir vaisių pardavėjai prekiaus iki rudens, o prekybai lauke sumažėjus, šiame plote bus statomi nauji paviljonai.

Bus ir medelių alėja

Kaip atrodys atnaujintas senutėlis, daugiau kaip šimtą metų skaičiuojantis turgus, galima maždaug įsivaizduoti pavaikščiojus po jau pastatytus, veikiančius šiuolaikiškus paviljonus drabužių bei avalynės prekybos zonoje.

„Šį mėnesį persikėliau į naują paviljoną. Tikrai daugiau pirkėjų ateina nei anksčiau, jaukiau po remonto, švariau“, – tikino batų pardavėjas Tadas.

Pačiame turgaus viduryje galima pamatyti kažką panašaus į Gedimino prospekto imitaciją sumažintu masteliu: pradėta sodinti medelių alėja.

Jau įrengtas ir tualetas

Nors šiuo metu sausa ir vyksta remonto darbai, turguje dulkių debesys nekyla. Daržovės ir vaisiai pardavinėjami atokiai nuo pagrindinio šiuo metu remonto objekto – rūkytos mėsos paviljono.

Šiuo metu jau sutvarkyta anksčiau duobių nusėta Turgaus gatvė, įrengtos automobilių stovėjimo vietos.

Taip pat pastatyti du prekybos paviljonai ties Turgaus gatve, į kuriuose nuo sausio mėnesio persikėlė ir pradėjo savo veiklą chačapurių kepyklėlė, vaistinė, sodo prekių parduotuvė, indų parduotuvė bei baldus gaminančios ir parduodančios įmonės.

Nedidelis, tačiau strategiškai svarbus laimėjimas – naujai suremontuotas, švarus, tvarkingas požeminis tualetas.

I.Talžūnienė pripažino, jog sprendimas imtis esminio remonto nestabdant prekybos buvo rimtas iššūkis, bet kol kas su šiuo uždaviniu susidoroti pavyksta neblogai, rekonstrukcijos darbai vyksta sklandžiai.

Seniai neremontuotas

Kalvarijų turgų valdanti bendrovė KTVG istorinei prekyvietei atnaujinti skirs 7,4 mln. eurų.

Kalvarijų turgus įsteigtas 1903 metais, pastarąjį kartą iš esmės atnaujintas po Antrojo pasaulinio karo. Nuo to laiko iki šiol kapitalinio remonto turgavietė neregėjo.

Remonto darbai turėtų būti baigti 2017 metų pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.