Maisto papildų pardavėjas ir sau prisipirko nesaugių gaminių

Kuo tolimesnė šalis, tuo patrauklesni jos gaminiai? Žmonėms taip ir atrodo. Jie noriai perka maisto papildus, pagamintus už jūrų marių tikėdami, kad jie kokybiški ir saugūs vartoti. Tačiau ne kartą juos teko šveisti į šiukšlių dėžę sužinojus, kad piliulėse yra itin nuodingų medžiagų. O sportininkams skirtuose papilduose jų aptinkama gana dažnai.

Jungtinės Karalystės kompetentinga institucija pranešė, kad maisto papildai „Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“ yra nesaugūs vartoti dėl jų sudėtyje esančios draudžiamos cheminės medžiagos.
Jungtinės Karalystės kompetentinga institucija pranešė, kad maisto papildai „Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“ yra nesaugūs vartoti dėl jų sudėtyje esančios draudžiamos cheminės medžiagos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-30 12:15, atnaujinta 2017-10-28 16:44

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) iš Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemos RASFF gavo pranešimą apie nesaugius amerikietiškus maisto papildus „Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“. Jungtinės Karalystės kompetentinga institucija pranešė, kad maisto papildai „Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover“ yra nesaugūs vartoti dėl jų sudėtyje esančios draudžiamos cheminės medžiagos – 2,4-dinitrofenolio (2,4-DNP). Gavus informaciją, kad į Lietuvą šių medikamentų atsisiuntė įmonė „MS Sport II“ (Saulėtekio 7-18, Telšiai), Telšių VMVT inspektoriai nedelsiant pradėjo tyrimą dėl nesaugių papildų išplatinimo. Iš viso jų buvo atsiųstos 6 pakuotės, į prekybos vietas Lietuvoje šie papildai nepateko. Visus juos savo reikmėms įsigijo įmonės „MS Sport II“ darbuotojas. Jis perspėtas dėl tolesnio nesaugių papildų vartojimo. Pagal RASFF pranešimą, nesaugūs papildai išplatinti Andoroje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kipre, Čekijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Moldovoje, Maroke, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje, Makedonijoje. 2,4-DNF – aromatinis fenolio dinitro junginys. Anksčiau buvo naudojamas kaip medikamentas antsvoriui mažinti, tačiau ilgainiui pastebėta, kad vaistas gali sukelti širdies ritmo sutrikimus (pasitaikė ir mirčių atvejų). Dėl per didelio pavojaus sveikatai, šalutinių poveikių ir sukeltų komplikacijų, jo vartojimas uždraustas. VMVT ragina vartotojus būti atidžiais ir nerizikuoti savo sveikata. Saugius ir kokybiškus maisto papildus reikia pirkti tik legaliose prekybos vietose (parduotuvėse, vaistinėse, specializuotose maisto papildų skyriuose). Prieš perkant maisto papildus, vertėtų įsitikinti juos gaminančios ar platinančios kompanijos patikimumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.