Pavėlavote – vietų nakvynei Palangoje ieškosite su žiburiu

Regis, šiemet orai prisitaikė prie švenčių – laukia karštas ilgasis pirmas liepos savaitgalis. Tad neabejotinai nemažai žmonių patrauks prie jūros. Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Pirožnikas netgi tikino, kad Lietuvos pajūryje gali apsilankyti iki milijono žmonių.

Per metus į Palangą atvyksta apie milijonas poilsiautojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Per metus į Palangą atvyksta apie milijonas poilsiautojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Jul 3, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 6:11 AM

Tuo metu Palangos turizmo informacijos centro direktorė Egidija Smilingienė Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ tikino, kad tokie skaičiai gerokai perdėti: „Jeigu į Palangą atvažiuotų milijonas žmonių, nė kojos nebūtų kur pastatyti. Turbūt tiek žmonių į Palangą atvažiuoja per visus metus. Palangoje vienu metu gali apsistoti apie 15 tūkst. žmonių. Tokie – oficialūs skaičiai. Dabar jau būtų sudėtinga rasti vietų viešbučiuose, taip pat ir privačiame sektoriuje. Likusios vietos – jau ir brangesnės, ir ne tokios patrauklios: toliau nuo centro, toliau nuo jūros“. E.Smilingienė sutinka, kad kritęs rublio kursas ir nesaugumo nuotaikos atbaidė turistus iš Rusijos. Tačiau, pasak pašnekovės, negalima tvirtinti, kad Palanga orientuojasi ar orientavosi tik į turistus iš Rytų: „Rusų turistai sudarydavo apie 20 proc. poilsiautojų. Jie atvažiuodavo ne savaitgaliui, o gyvendavo po dvi ar tris savaites, net visą vasarą. Tuo jie ir buvo patrauklūs vietos verslininkams. Beje, rusų turistų neatbaidydavo ir brangesnės nakvynės vietos. O štai turistų iš Baltarusijos pagausėjo. Prieš sezoną pajutome didelį Baltarusijos kelionių agentūrų susidomėjimą mūsų kurortu. Baltarusiai į Palangą važiuoja ir pavieniui, ir autobusais. Sulaukiam nemažai poilsiautojų iš Latvijos, Lenkijos, nemažai atvyksta ir iš Skandinavijos. Palanga yra universalus kurortas. Tai – ne vien visų pamėgta Basanavičiaus gatvė. Poilsiautojų laukia atsinaujinęs Botanikos parkas, po rekonstrukcijos atidarytas Gintaro muziejus. Jau tradicija tapo, kad parke galima sutikti istorinių personažų, taip pat ir grafus Tiškevičius. Tai sukuria labai patrauklią aplinką. Birželio mėnesį Jūratės gatvės pradžioje pradėjo veikti muzikinis fontanas, sutraukiantis minias poilsiautojų“, – pasakojo E.Smilingienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.