Lėktuvų bilietų kainos į Graikiją tirpsta

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „EasyJet“ skelbia piginančios bilietus į Graikiją ir šalies viduje. Taip esą siekia padėti krizės kamuojamai šaliai. Mažėja ir skrydžių iš Kauno į Koso ir Rodo salas bilietų kainos. 

Trečdaliu bilietų kainas atpiginusi „Ryanair“ skelbia, kad taip bando padėti didelių problemų turinčiai Graikijai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Trečdaliu bilietų kainas atpiginusi „Ryanair“ skelbia, kad taip bando padėti didelių problemų turinčiai Graikijai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ryanair“ pasiūlė graikų institucijoms sumažinti oro uostų mokesčius, kad būtų galima pasiūlyti nemokamų bilietų.
„Ryanair“ pasiūlė graikų institucijoms sumažinti oro uostų mokesčius, kad būtų galima pasiūlyti nemokamų bilietų.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 11, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 7:48 PM

Pavyzdžiui, skrydis iš Kauno į Rodo salą liepos 24 dieną atpigo nuo 107 iki 75 eurų. Skrydis atgal atpigo nuo 149 iki 105 eurų. Į Koso salą skrydžiai liepos mėnesį atpigo nuo 64 iki 45 eurų.  

Tačiau Graikijos vyriausybė atmetė siūlymą sumažinti oro uosto mokesčius, kad dalis poilsiautojų į Graikiją galėtų atskristi nemokamai.   „Išlaikyk skrendančią Graikiją“, – paskelbė akciją oro bendrovė „Ryanair“ ir pasiūlė naujas bilietus kainas skrydžiams šalies viduje.

Dalis jų kainuoja tik penkis eurus. O tarptautinius skrydžius į Graikiją atpigino 30 procentų, skelbia britų dienraštis „The Independent“.

Toks kainų krytis nebūdingas atostogų metui, kai poilsiautojai žvalgosi skrydžių į Pietų šalis, o bilietai vasarą pabrangsta net po kelis kartus.

Negana to, airiai pasiūlė Graikijos pareigūnams sumažinti arba net laikinai panaikinti kai kurių oro uostų mokesčius. Tokiu atveju oro bendrovės esą galėtų pasiūlyti bilietus už nulį eurų. Tačiau Graikijos vyriausybė atmetė „Ryanair“ pasiūlymą.

Kompanijos komercijos vadovas Davidas O’Brienas pareiškė esąs nusivylęs tokia valdžios reakcija ir pareiškė manantis, kad būtent turizmas ir didėjantys poilsiautojų srautai galėtų atgaivinti Graikijos ekonomiką.

„Ryanair“ nėra vienintelė pigių skrydžių kompanija, pasiūliusi mažas skrydžių į Graikiją kainas. Atėnuose gimęs „EasyJet“ kompanijos savininkas Stelios Haji-loannou taip pat paskelbė apie akciją, skatinančią skrydžius į krizės kamuojamą šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?