Paaiškino, kodėl banko pelnas stulbinamai augo

Per pirmąjį šių metų pusmetį Šiaulių banko grupė uždirbo 15,2 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno – tai 2,3 karto daugiau nei praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu (6,5 mln. eurų). Šiaulių banko grynasis pelnas sudarė 12,4 mln. eurų, t.y. išaugo 77 proc. palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, kuomet uždirbta 7 mln. eurų.

Tarp visų bankų Šiaulių bankas paskolų ir indėlių rinkose užima ketvirtą poziciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tarp visų bankų Šiaulių bankas paskolų ir indėlių rinkose užima ketvirtą poziciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2015, 9:36 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:01 AM

„Pirmo pusmečio Šiaulių banko grupės pasiekti rezultatai – reikšmingų veiklos permainų pastaraisiais metais atspindys. Didėjant banko grupei, veikla tampa visapusiškesnė – tai suteikia perspektyvą tvariai augti ir tobulėti, didinti banko konkurencingumą bei vertę. Žinoma, teigiamos įtakos geriems finansiniams rezultatams turėjo ir augantys gyventojų bei verslo ekonominiai lūkesčiai“, – sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Gegužės 11 d. Šiaulių bankas pasirašė sutartį dėl AB banko „Finasta“ ir AB finansų maklerio įmonės „Finasta“ įsigijimo, o liepos 17 d. pasirašytas paskutinis sandorio dokumentas – įmonių akcijų ir balsavimo teisių įsigijimo aktas.

Šioms bendrovėms įsiliejus į Šiaulių banko grupės veiklą, klientams bus siūloma daugiau suasmenintų paslaugų, geresnės taupymo sąlygos, kompleksiniai investavimo sprendimai. Taip pat gegužės mėnesį buvo pasirašytos sutartys dėl „Žalgirio“ stadiono teritorijos Vilniuje pardavimo. Sandoris, kurio vertė daugiau kaip 40 mln. eurų, beveik lygiomis dalimis finansuojamas Šiaulių banko suteikto kredito ir pirkėjo lėšomis.

Grupės turtas birželio pabaigoje siekė 1,6 mlrd. eurų. Paskolų bei išperkamosios nuomos portfelis per pirmuosius šešis šių metų mėnesius išaugo 7 proc. ir sudarė 832 mln. eurų. Iš viso per 2015 m. pirmąjį pusmetį bankas klientams suteikė apie 230 mln. eurų naujų paskolų. Indėlių portfelis išliko stabilus ir pusmečio pabaigoje viršijo 1,4 mlrd. eurų. Šiuo metu tarp Lietuvoje veikiančių bankų Šiaulių bankas paskolų ir indėlių rinkose užima ketvirtą poziciją. Šiaulių bankas įtvirtino lyderio pozicijas daugiabučių namų renovacijos programoje.

Birželio pabaigoje bankas buvo pasirašęs 537 renovavimo sutartis, kurių vertė siekė 111 mln. eurų. Siekdamas išspręsti renovacijos lėšų trūkumo klausimą ir tęsti sėkmingai įsibėgėjusią programą, Šiaulių bankas JESSICA fondui paskolino 20 mln. eurų. Daugėjant renovacijos sutarčių, augo ne tik paslaugų ir komisinių pajamos iš daugiabučių namų modernizavimo programos – kitos paslaugų ir komisinių pajamos per antrąjį ketvirtį išaugo 11 proc.

Iš viso Šiaulių banko grupė grynųjų paslaugų ir komisinių pajamų uždirbo 3,2 mln. eurų arba trečdaliu daugiau nei praėjusių metų pirmąjį pusmetį. Vertybinių popierių rinkoje vykęs vertybinių popierių kainų kritimas turėjo neigiamos įtakos grupės veiklos rezultatams ir nubraukė didžiąją dalį pirmajame ketvirtyje iš šios veiklos uždirbto pelno. Kartu su didėjančiomis veiklos pajamomis augo ir banko grupės veiklos efektyvumas. Išlaidų ir pajamų santykis birželio pabaigoje sudarė 56,8 proc., kapitalo grąžos rodiklis – 26,8 proc., turto grąžos rodiklis – 1,9 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.