A. Abromavičius apie tai, kuo Lietuva galėtų padėti Ukrainai

Lietuva Ukrainai galėtų padėti

Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-03 12:59, atnaujinta 2017-10-22 05:20

„Valstybės rezervo restruktūrizavime neseniai paskyrėme naują vadovą. Kaip ir daugelis mano kadrų politikos pasekmių, tai yra žmogus, nedirbęs iki tol valstybės požemiuose. (...) Eksporto skatinimo srityje Lietuva stipriai galėtų padėti“, – pirmadienį po susitikimo su premjeru Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Abromavičius. 

Pasak jo, šiuo metu Ukraina sprendžia ar investicijų pritraukimą ir eksporto skatinimą plėtoti per atskiras institucijas kaip Lietuvoje, ar jas sujungti į vieną įstaigą. 

„Mes iki šiol nesame galutinai apsisprendę, ar tai turėtų būti dvi skirtingos organizacijos kaip Lietuvoje, ar kaip Švedijoje, Prancūzijoje – viena organizacija, atliekanti abi funkcijas“, – tvirtino A.Abromavičius. 

E.Gustas po susitikimo su A.Abromavičiumi BNS sakė, kad Lietuva taip pat galėtų padėti Ukrainai administravimo srityje. 

„Kalbėjome apie administravimą, biurokratiją gerąja prasme, nes kol kas šioje srityje yra daug strigimų – nesilaikoma terminų, neatsakoma, nereaguojama į paklausimus, tad šioje srityje galėtume bendradarbiauti. (...) Tai būtų aiškus ir konkretus reglamentavimas, ko jie neturi. Yra kai kurie reglamentavimai dėl terminų, bet tie terminai yra gana ilgi, juos galima sutrumpinti, procedūras supaprastinti ir vyriausybės sprendimai judėtų greičiau“, – BNS po susitikimo su A.Abromavičiumi sakė E.Gustas. 

Pasak jo, taip pat sutarta paspartinti standartizavimo susitarimo atnaujinimą. 

„Mes kalbėjome dėl standartizavimo tobulinimo Ukrainoje, nes yra tarpvyriausybinis susitarimas dėl to, bet susitarimas pasirašytas senai, berods 1997 metais ir kai kurios nuostatos yra pasenusios. Tai mūsų standartizacijos departamentas yra išsiuntęs pasiūlymus, kaip būtų galima jį atnaujinti ir toliau bendradarbiauti“, – aiškino ūkio ministras. 

A.Abromavičiaus teigimu, vykdyti reformas Ukrainoje nėra paprasta, nes parlamentas palaiko mažiau nei pusę vyriausybės iniciatyvų. 

„Kartais parlamente trūksta to palaikymo, nes jis savais reikalais užsiėmęs, tai taip pat demokratijos apraiška. (...) Šiuo metu tik 44 proc. įstatymų, priimtų Vyriausybės, yra palaikomi parlamente“, – sakė A.Abromavičius. 

Ukrainoje A.Abromavičius gyvena ir dirba apie 20 metų. Nuo 2002-ųjų iki paskyrimo ministru pernai gruodį jis buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ padalinio Kijeve vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.