„Vorutai“ pervedė pinigų maistui, įgula nuo sausio – be algų

Finansinių sunkumų kamuojamam

Tam, kad „Voruta“ galėtų išgabenti krovinį iš Portugalijos į Pusiaujo Gvinėją, reiktų 1 mln. eurų.<br>LJL nuotr.
Tam, kad „Voruta“ galėtų išgabenti krovinį iš Portugalijos į Pusiaujo Gvinėją, reiktų 1 mln. eurų.<br>LJL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 11, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 2:25 AM

„Pervedimas padarytas šiandien maisto produktams įsigyti“, – sakė R.Slapšys. 

Antradienio rytą „Vorutos“ kapitonas Saulius Mačiukas  sakė, kad laivas galėtų išgabenti krovinį iš Portugalijos į Pusiaujo Gvinėją, reiktų 1 mln. eurų, sako laivo kapitonas Saulius Mačiukas.

Jis teigė, kad sekmadienį į laivą atvyko remontininkai, kurie turėtų sutaisyti sugedusį dyzelino generatorių, be kurio laivas negali išplaukti iš uosto, tačiau, pasak kapitono, bėda, kad trūksta maisto.

„Kol kas nežinome jokių žinių, sėdime be produktų ir laukiame pinigų pervedimo už produktus bent dviems savaitėms. Oficialiai produktų nebeturime jau nuo sekmadienio“, – sakė S.Mačiukas. Pasak jo, įgula šiuo metu maitinasi užsilikusiais, „sutaupytais“ produktais.

Pasak jo, įgula nėra nusiteikusi plaukti į Pusiaujo Gvinėją, kur turėtų pristatyti cemento krovinį, mat nuo sausio nemokami atlyginimai.

„Kol nebus sumokėti atlyginimai, niekas niekur neplauks. Jeigu taip reikalai klostysis, mes suprantame, kad apie reiso pratęsimą į Gvinėją kalbėti neišeis“, – teigė kapitonas.

Jis tikino, kad reiktų apie 1 mln. eurų tam, kad laivas galėtų išgabenti krovinį, o po to grįžti. Tai sudaro trečdalį visos „Lietuvos geležinkelių“ LJL suteiktos paskolos.

„Kad atliktume reisą, reikia atsiskaityti už skolas, užsipirkti naują bunkerį kuro, tada dar užsipirkti bunkerį grįžti. Tai kainuos apie 1 mln. eurų. Nežinau, kaip čia bus sprendžiama“, – tikino S.Mačiukas.

LJL vadovas Sigitas Dobilinskas pirmadienį teigė, kad pirmiausiai bus bandoma išvaduoti JAV ir Senegale esančius laivus, apmokant jų skolas. Taip pat jis tikino, jog stengiamasi pervesti algas jūrininkams, o į Portugaliją išsiųsti remontininkai, kurie pataisytų sugedusį „Vorutos“ variklį.

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ praėjusią savaitę suteikė 3 mln. eurų paskolą LJL, o SEB bankas liepos pabaigoje dar 9 mėnesiams – iki kitų metų balandžio – atidėjo LJL beveik 15 mln. eurų paskolų grąžinimo terminą. Vėlesnis paskolos grąžinimo terminas leido stabdyti LJL bankroto procedūras – Klaipėdos apygardos teismas bylą nutraukė praėjusį penktadienį.

LJL akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.