Vokietijos bankuose – nešvarūs žaidimai pinigais

Vokietijos bankininkystės sektoriaus priežiūros pareigūnai susirūpinę dėl bandymų manipuliuoti užsienio valiuta masto stambiuosiuose šalies bankuose, pavyzdžiui, „Deutsche Bank AG“. Tarnyba tikisi jau ateinančiais metais baigti vykdomą šioje srityje tyrimą. Apie tai praneša „Dow Jones“.

Yra įtarimų, jog „Deutsche Bank AG“ bandyta manipuliuoti užsienio valiuta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Yra įtarimų, jog „Deutsche Bank AG“ bandyta manipuliuoti užsienio valiuta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-08-11 15:27, atnaujinta 2017-10-21 01:01

Atskiri bandymai manipuliuoti valiutomis nėra tai, „dėl ko galima būtų atsipalaiduoti“, – pareiškė laikraščiui „The Wall Street Journal“ Vokietijos tarnybos „BaFin“ bankų reguliavimo padalinio vadovas Raimundas Roeseleris.

Pareigūnas neatmeta galimybės, kad manipuliavimo užsienio valiuta mastai gali būti tokio paties dydžio kaip ir dėl manipuliavimo Londono tarpbankinėmis palūkanų normomis (LIBOR) kilusio skandalo metu.

„Dar nebaigėme mūsų tyrimo, taigi rezultatų prognozuoti negaliu“, – teigė R.Roeseleris ir pridūrė, kad jo tarnyba siekia baigti tyrimą iki ateinančių metų pabaigos.

Bankas „Deutsche Bank AG“ ir jo konkurentas „Commerzbank AG“ atleido ar sustabdė daugelio atskirų prekiautojų įgaliojimus dėl bandymų manipuliuoti normomis 5,3 trln. JAV dolerių vertės valiutos keitimo rinkoje. Buvo pradėti tarptautiniai tyrimai kilus kaltinimams dėl neteisėtų veiksmų, atsistatydino keli aukšto rango pareigūnai. Tyrimą atliekanti tarnyba nurodo, kad šiuo metu finansų institucijos bendradarbiauja vykdant patikrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.