Geriausios pasaulio turizmo vietos: Lietuva – tarp jų

Įtakingas turizmo apžvalgų portalas „Lonely Planet“ paskelbė geriausių pasaulio turizmo vietų sąrašą. Jame yra ir pora Lietuvos turistinių objektų, kuriuos, anot patyrusių turizmo vilkų, būtina aplankyti.

Tarp 500 objektų galima surasti ir du lietuviškus pavadinimus. Tai Kryžių kalnas ir Trakų pilis (nuotr.).<br>V.Balkūno nuotr.
Tarp 500 objektų galima surasti ir du lietuviškus pavadinimus. Tai Kryžių kalnas ir Trakų pilis (nuotr.).<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-19 10:20, atnaujinta 2017-10-20 00:00

Angkoro šventyklos Kambodžoje, Didysis barjerinis rifas Australijoje, Maču Pikču Peru, Didžioji Kinijos siena, Tadž Mahalis Indijoje. Toks yra pirmasis „Lonely Planet“ sudaryto sąrašo penketukas. Toliau rikiuojasi Didysis kanjonas Amerikoje, Koliziejus Romoje, Igvasu kriokliai Brazilijoje ir Argentinoje, Alhambra Ispanijoje, Sofijos soboras Stambule.

Tarp 500 objektų galima surasti ir du lietuviškus pavadinimus. Tai Kryžių kalnas ir Trakų pilis.

Tai ne pirmas „Lonely Planet“ pagyrimas Lietuvai. Keliautojų mėgstamas gidas šiemet Kuršių neriją įtraukė į geriausių Europos paplūdimių dešimtuką. Anksčiau „Lonely Planet“ mūsų šalį pagerbė įtraukdama į šiemet būtinų aplankyti šalių dešimtuką – Lietuvai atiteko trečioji vieta.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.