„Ryanair“ paskelbė planus Lietuvoje: Kaunui tai nepatiks

Pigių skrydžių kompanija „Ryanair“ paskelbė, kad ateinančią vasarą į Birmingemą ir Londono Liutono oro uostą skraidys iš Vilniaus, o ne Kauno. Šie maršrutai perkeliami iš Kauno į sostinę. Tuo tarpu iš Kauno „Ryanair“ ir toliau skraidys nauju maršrutu į Kopenhagą.

„Ryanair“ turi planų dalį skrydžių perkelti iš Kauno į Vilnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ryanair“ turi planų dalį skrydžių perkelti iš Kauno į Vilnių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ryanair“ komercijos direktorius D.O'Brienas.<br>T.Bauro nuotr.
„Ryanair“ komercijos direktorius D.O'Brienas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Marius Jokūbaitis

Oct 8, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:29 AM

Gali būti sunkumų

 “Ryanair“ sprendimas rodo, kad kompanija gali perkelti ir daugiau skrydžių iš Kauno į Vilnių, ir kartoja, kad viską lemia derybos.

 “Ryanair“ jau derasi dėl oro uosto mokesčių, bet gali būti sunkumų Kauno oro uostui“, – neslėpė spaudos konferenciją Vilniuje surengę „Ryanair“ atstovai.

  Lietuvos valdžia ne kartą teigė, kad Kauno oro uostą žadama paversti pigių skrydžių aviakompanijų miestu, tačiau „Ryanair“ pavyzdys rodo, kad oro bendrovės pačios sprendžia, iš kur joms pelningiau skraidyti.  

Mūsų šalyje veikiantys oro uostai sujungti į vieną bendrovę. Žadėta, kad tai padės efektyviau derėtis su aviakompanijomis. Tikėtina, kad valstybės valdomi „Lietuvos oro uostai“ pateikė naujas kainas ir sąlygas. Tačiau gali būti ir tai, kad taip „Ryanair“ siekia paspausti Lietuvos derybininkus sutikti su airių sąlygomis.

Nori nusivilioti verslo klientus

Iš Vilniaus į Birmingemą bus skraidoma du kartus per savaitę, į Londono Liutono oro uostą – sykį per dieną. Tiesa, kitų metų vasarą iš Kauno numatoma 14 maršrutų, o iš Vilniaus – vienu daugiau. Tačiau iš sostinės „Ryanair“ planuoja dažniau skraidyti į Paryžių (4 kartus per savaitę), ir į Oslą (6 kartus per savaitę).   Tuo pačiu kompanija paskelbė bilietų pardavimo akciją – po 19,99 euro.

Iš viso bendrovė vykdys 29 maršrutus iš Lietuvos.

Kompanija žada pasiūlyti patogius laikus į Kopenhagą ir taip nusigriebti dalį verslo klientų iš kitų aviakompanijų.

Garantijų neduoda

Vilniuje „Ryanair“ komercijos direktorius Davidas O'Brienas teigė, kad viskas priklauso nuo sąlygų, kurias pasiūlo oro uostai.

„Svarbu, kokie bus patvirtinti nauji mokesčiai Lietuvos oro uostuose. Jei bus pasiūlytos nuolaidos kryptims Vilniuje, kurios jau yra mūsų vykdomos iš Kauno, tai gali lemti sunkumų Kaunui.

Jeigu bus nuolaidų kryptims Vilniuje, kuriomis skraidoma iš Kauno, mes neliktume Kaune“, – sakė jis. Kaip dėl investicijų Lietuvoje? „Mes turim palaukti. Viskas priklauso nuo apmokestinimo. Sprendimas priklauso ne nuo mūsų, o nuo Susisiekimo ministerijos“, – pridūrė „Ryanair“ komercijos direktorius.

Kaune veikia „Ryanair“ bazė, ir ją žadama išlaikyti. Tačiau airiai nedavė garantijų dėl tolimesnės skrydžių plėtros Kaune. 

 Iš viso per 2016-uosius „Ryanair“ Lietuvoje planuoja pervežti daugiau kaip 1,5 mln. klientų ir išlaikyti 1160 darbo vietų Kauno ir Vilniaus oro uostose. 2017 metų vasarą planuojamas laikinai uždaryti Vilniaus oro uostas kompanijai papildomų sunkumų nesukels – skrydžius žadama perkelti į Kauną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.