Nauja mada: kolektyvo kalėdinė šventė – baseine

Didžiųjų metų švenčių proga dažnos Kauno įmonės vadovai darbuotojus skatina pobūviais, išvykomis ar sveikatinimo procedūromis. Vieni suvienyti kolektyvo narius, padėkoti jiems už gerą darbą pageidauja iki Kalėdų, kiti pramogas atideda po Naujųjų metų.

Žmonės, kurie darbe vilki oficialią aprangą, vakarėliui ieško laisvesnio stiliaus drabužių ar karnavalinių kostiumų.
Žmonės, kurie darbe vilki oficialią aprangą, vakarėliui ieško laisvesnio stiliaus drabužių ar karnavalinių kostiumų.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

2015-11-21 04:00, atnaujinta 2017-10-03 14:38

Ne paslaptis, kad dažnas darbuotojas metų pabaigoje svajoja apie nemenką piniginę premiją. Tačiau tokia laimė nusišypso ne itin dažnai.

Įmonių vadovai įsitikinę, jog prieš šventes svarbiau stiprinti komandinę dvasią, padėti darbuotojams geriau vieniems kitus pažinti, pasilinksminti.

Dėkodami už gerus darbus ir brangindami kvalifikuotus specialistus verslininkai darbuotojus prieš šventes pamalonina vakarėliais, karnavalais, koncertais, kelionėmis.

Darbdaviai neslepia, jog personalo lojalumo ir motyvacijos skatinimas prieš šventes yra itin svarbi save gerbiančios bendrovės įvaizdžio dalis.

Įvairūs kauniečių kolektyvai turi savas didžiųjų žiemos švenčių minėjimo tradicijas. Vieni patys rengia teminius vakarus, kiti samdosi renginių ar pramogų organizatorius, atlikėjus ir vedėjus.

Pelną skaičiuoja ir po švenčių

Mėgstamiausios Kauno įmonių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai, kavinės ir klubai. Netrūksta tokių, kurie šventes iškeičia į teatrų, koncertų sales, keliones ar sveikatinimo procedūras. Kolektyvai renkasi ir poilsį kaimo sodyboje, kur mėgaujasi pirties ir vandens malonumais.

Yra įmonių, kurių darbuotojai atsisako kalėdinių vakarėlių, o vietoj jų drauge lanko likimo nuskriaustuosius ir net neša jiems dovanų.

Daugelio vietų, kuriose vyksta kalėdiniai įmonių ar kitų organizacijų vakarėliai, šeimininkai pelnu džiaugiasi nuo gruodžio pradžios iki sausio pabaigos. Dėl perkrauto grafiko kai kurioms bendrovėms šventinis laikotarpis yra pats darbų karštymetis, todėl linksmintis jos gali gerokai prieš šventes ar po Naujųjų metų.

Vilioja intrigos ir potyriai

Renginių organizatoriai pastebi, kad pastaruoju metu įmonės vis rečiau pageidauja įprastų šventinių renginių, kur tik valgoma, šokama, klausomasi atlikėjų, vyksta tradicinės maisto ar gėrimų degustacijos. Mat tai tampa nuobodu.

Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė tvirtino, jog žmonės darosi vis smalsesni, todėl juos vilioja netradicinės vaišės, pramogos, žaismingi, intriguojantys potyriai, naujos galimybės.

„Įmonių darbuotojai mielai dalyvauja kalėdinėse įvairių istorinių epochų puotose, renkasi interaktyvias programas. Smagu matyti, kaip solidūs verslininkai lyg nuotykių ieškotojai pasineria į vienuolyno kodų paieškas arba domisi, kaip gali derėti vynas ir kvepalai“, – pasakojo I.Ramanauskienė.

Pobūvyje nori atsipalaiduoti

Klubo „Mojo Lounge“ bendraturtis Giedrius Ambrazevičius tvirtino, jog jaunatviški kolektyvai, kur žmonės nori tiesiog smagiai atsipalaiduoti, pasilinksminti, pašokti, kalėdinius vakarėlis švenčia klubuose.

Šiose pramogų erdvėse įprastai organizuojami pobūviai, kuriuos veda, žaidimus ir kitas atrakcijas organizuoja renginio vedėjas, koncertuoja atlikėjai, vyksta tradiciniai geriausių darbuotojų apdovanojimai. Čia dažniausiai apsieinama be karštų patiekalų, o pasitenkinama užkandžiais.

„Darbuotojų noras dalyvauti teminiame vakarėlyje dažniausiai priklauso nuo įmonės, kurioje jie dirba, pobūdžio. Žmonės, kurie darbe vilki oficialią aprangą, įprastai nenori vakarėlyje vilkėti kostiumo, todėl ieško laisvesnio stiliaus drabužių ar karnavalinių kostiumų.

Ir atvirkščiai, tie, kurie kasdien neturi galimybės pasipuošti, į šventinius renginius ateina vilkėdami kostiumus“, – tikino kaunietis. Jis pridūrė, kad švęsti klubuose mėgta vidutinio dydžio įmonės, nes tam nereikia didelio biudžeto.

Linksmybės įtraukia ir baseine

Tie, kurie trokšta pakeisti aplinką ir visiškai atsipalaiduoti, įmonės vakarėlius rengia uždarose vandens pramogų ir pirčių zonose, SPA centruose, kur maloniai nuteikia šiluma.

„Vis dažniau girdime, kad daugybę metų kartu dirbantiems žmonėms pabodo tradiciniai kalėdiniai vakarėliai. Jie nori naujų erdvių ir kitokių linksmybių, todėl šventes mielai organizuoja baseine su pirtimis bei įvairiomis egzotiškomis pramogomis“, – kalbėjo Kauno „Girstučio“ baseino komercijos vadovė Ugnė Balčiūnienė.

Kolektyvo šventė, kurioje darbuotojų laukia havajietiška aplinka, karšti masažai, tropikų kokteiliai, šiaudiniai sijonai, galimybė irklente skrosti bangas bei daugybė kitų smagių užsiėmimų, žmones suvienija, įkvepia naujiems darbams.

Valdininkai vis dar svarsto

Kasmet įvairiose miesto vietose į kalėdines šventes susiburdavę Kauno miesto savivaldybės darbuotojai šįmet atėjus naujai valdžiai dar nežino, ar toks renginys apskritai vyks.

Už ankstesniais metais organizuotus šventinius renginius savivaldybės darbuotojams tekdavo susimokėti. Kiekvienas vakarėlyje dalyvavęs valdininkas pats atsiskaitydavo už maistą ir pramogas.

Kauno rajono savivaldybės kolektyvas tradiciškai bus pakviestas į Padėkos vakarą, kuris dažniausiai vyksta Naujųjų metų pradžioje.

Įvairiose miesto ir rajono erdvėse organizuojamuose kalėdiniuose renginiuose įprastai aptariami praėjusių metų rezultatai, įvertinami geriausi darbuotojai, vyksta koncertas. Už vaišes paprastai moka patys darbuotojai.

Laukia vienijanti išvyka

Kelionių centro „Megaturas“ darbuotojai daugelį metų kalėdinius vakarėlius rengdavo kokiame nors Kauno restorane. Tačiau pernai centro vadovai nutarė darbuotojams padaryti staigmeną ir pakviesti juos į šventinę savaitgalio kelionę.

„Kartu su darbuotojais autobusu vykome į Latviją. Kelionę pradėjome viktorina ir dovanomis iš laimės šulinio. Rygoje susipažinome su miesto įžymybėmis, aplankėme kalėdinę mugę.

Vakare surengėme linksmybes vienoje iš Jūrmalos kurorto vilų, o ryte pasižvalgėme po patį miestą“, – kalbėjo „Megaturo“ vadovė Daiva Morkūnienė, įsitikinusi, jog darbuotojų kolektyvo niekas negali geriau suvienyti, kaip bendra išvyka.

Šįmet kelionių organizatoriai vėl žada leistis į ekskursiją su pramogomis ir linksmu vakaru. Darbuotojų laukia ir daugiau staigmenų.

Balsuoja dėl renginio temos

„Kiekvienais metais siekiame, kad didžiosios metų šventės mūsų darbuotojams būtų įsimintinos. Stengiamės parodyti, kad brangus ir vertinamas kiekvienas dirbantis žmogus“, – tvirtino bendrovės „Mondelez Baltic“ atstovė Živilė Vaitkūnienė.

Įmonės darbuotojams bus surengtas apdovanojimų vakaras, kuris vyks kitų metų sausį. Kokia tema vyks renginys, priklausys nuo pačių darbuotojų, kurie jau balsuoja pasirinkdami vieną iš kelių jiems pasiūlytų variantų.

Oficialioje vakaro dalyje bus įvertinti geriausių rezultatų pasiekę darbuotojai, po to jų lauks muzikinė dalis, vaišės, bendravimas, linksmybės.

„Pagrindinis tikslas – pabūti drauge. To neatstos jokios premijos ar dovanos“, – įsitikinusi įmonės atstovė.

Namų dekoro salono „Krispo“ įkūrėjai Kristina ir Povilas Stroliai kasmet atsiklausia darbuotojų nuomonės, kaip šie prieš Kalėdas norėtų švęsti su kolegomis.

Lauks spektaklis ir linksmybės

„Norime, kad visi mūsų darbuotojai prieš šventes pajustų pakilią nuotaiką, todėl mums svarbūs jų norai. Kadangi įmonės padaliniai įsikūrę keliuose Lietuvos ir Latvijos miestuose, ankstesniais metais rengdavome po kelis kalėdinius vakarėlius. Šįmet darbuotojai pageidauja švęsti drauge, jie nori kultūrinės programos ir linksmybių, todėl bus vienas didelis renginys“, – kalbėjo verslininkai.

Šventė vyks vienoje Kauno pramogų oazių, kur įmonės darbuotojai pirmiausia turės galimybę žiūrėti nuotaikingą spektaklį, o po to pasilinksminti, geriau vieni su kitais susipažinti.

Rengia patiekalų konkursus

Prekybos miestelio „Urmas“ kolektyvas žiemos švenčių proga prieš kelerius metus vietoj linksmybių su kolegomis yra gavęs finansinį paskatinimą, tačiau pastaraisiais metais čia rengiami teminiai vakarai.

„Esame linksminęsi pačių suorganizuotoje lietuvių liaudies ar „Oktoberfesto“ šventėje, disko stiliaus ir kitokiuose vakarėliuose. Tačiau šie renginiai retai vyksta prieš Kalėdas ar Naujuosius metus, kai pas mus pats darbų įkarštis.

Šįmet su kolektyvu teminį vakarėlį taip pat rengsime sausį. Tai daryti skatina ir didesnis patalpų nuomos, šventinės atributikos bei atlikėjų pasirinkimas. Be to, metų pradžioje surengti šventę galima gerokai pigiau nei gruodį“, – tikino prekybos miestelio atstovas Jonas Plenta.

Prieš Kalėdas šio miestelio darbuotojų iniciatyva rengiamas skaniausio patiekalo konkursas, į kurį jie atsineša pačių ruoštus valgius.

Gausiai suneštus gardumynus vertina kolegos.

Lankys beglobius vaikus

Bendrovės „Flokati“ darbuotojai tradiciškai linksminasi vasarą organizuojamuose kolegas suburiančiuose renginiuose, o prieš didžiąsias metų šventes atsisako daugeliui įmonių įprastų smagių vakarėlių ir dėmesį sutelkia į gerokai kilnesnį tikslą.

„Prieš Kalėdas mūsų darbuotojai su šeimomis lankys beglobius vaikus. Iš įmonės biudžeto skirsime lėšų labdarai, kurią sudarys šiems mažyliams būtini reikmenys.

Darbuotojų šeimos paruoš dovanas. Kartu puošime Kalėdų eglę, bendrausime“, – kalbėjo bendrovės direktorė Asta Kančelskienė.

Beglobiams bendrovės darbuotojai kartu su dainininko Lino Adomaičio paramos ir labdaros fondu širdį atvers trečius metus iš eilės.

„Mūsų tikslas – sukurti šventinę nuotaiką tiems, kurie vieni neturi galimybių to padaryti. Be to, jautrumo, kilnumo, mielaširdingumo tokiu būdu prieš Kalėdas mokome ir savo vaikus“, – sakė vadovė.

Nauja tendencija – trokšta patekti į ateitį

Paulius Šiupienius

Renginių organizatorius

„Jeigu leidžia biudžetas, įmonių, studentų, įvairių organizacijų kolektyvai šventiniams vakarėliams surengti samdo renginių organizatorius, dekoracijų specialistus, vakaro vedėjus, atlikėjus.

Šventiniuose vakaruose žmonės linkę parodyti kūrybiškumą ir drąsą. Jie nenori būti pilki ir nuobodūs, todėl nevengia specialios aprangos, kaukių, perukų.

Kalėdų ar Naujųjų metų vakarėliai įprastai rengiami pasirinkus tam tikrą temą. Šįmet pastebima tendencija organizuoti ateities vizijų vakarus. Žmonės mielai dairosi futuristinių kostiumų, pageidauja šventinį vakarą tapti robotais, ateiviais, kosmonautais, marsiečiais ar įsivaizduojamos Žemės gyventojais, kurie gyvens po 100 metų.

Dažniausiai norima, kad šventė vyktų kokiame nors restorane, klube ar arenoje. Pageidaujama ne tik stilingai dekoruoti stalus, bet ir šventiškai papuošti visą erdvę. Kai kurių įmonių vakarėlių vietos šįmet virs erdvėlaiviais, kosmoso platybėmis, robotų gamyklomis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste