Po lrytas.lt rašinio sukruto Darbo birža ir siuvimo įmonės

Penktadienį ryte  atleistiems Vilniaus siuvėjams iš bendrovės „La Nika Baltic Ltd“ operatyviai surengta pirmoji darbuotojų atranka – darbo mugė.  Net penkios siuvimo įmonės „Lelija“, „Tuma“, „Grigera“, „Rožė“ ir „Justilė“ atvyko rinktis darbuotojų.

Vilniaus teritorinė darbo birža gavo pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą iš „La Nika Baltic Ltd“, kad nuo lapkričio 23 d. dėl bankroto atleidžia 190 darbuotojų.<br>lrytas.tv nuotr.
Vilniaus teritorinė darbo birža gavo pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą iš „La Nika Baltic Ltd“, kad nuo lapkričio 23 d. dėl bankroto atleidžia 190 darbuotojų.<br>lrytas.tv nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-04 14:49, atnaujinta 2017-10-01 07:31

Lrytas.lt šią savaitę rašė, kad beveik 400 bendrovės „La Nika Baltic Ltd“ siuvėjų Vilniuje neteko darbo, o vietoje išeitinių kompensacijų savininkai iš Danijos pasiūlė tik po šimtą eurų. Danams siuvėjos Lietuvoje pasirodė per brangios, todėl gamybą iškėlė į kitas šalis.    

 Į atranką Darbo biržoje penktadienį buvo pakviesta daugiau kaip 30 neseniai Vilniaus teritorinėje darbo biržoje įsiregistravusių bankrutuojančios įmonės darbuotojų, atrankoje dalyvavo vos per 20 buvusių įmonės siuvėjų.

Garsias ir daugeliui žinomas šalies įmones pristatė jų vadovai.

„Lelija“ generalinė direktorė Genė Zaveckienė, kalbėdama apie savo įmonę, sakė, jog į 1100 darbuotojų būrį priimtų dar 10 siuvėjų, kurių vidutinis atlyginimas gali siekti 540 eurų. Darbo sąlygos yra geros, darbo vietos automatizuotos ir kokybiškos, nebuvo jokių socialinių pažeidimų. Anot direktorės, įmonės darbo sąlygas tikrino net 13 tarptautinių auditų.

Genė Zaveckienė kvietė gruodžio 8 d. atvykti į įmonę ir konkrečiai susipažinti su darbo vietomis.

„Tuma“ generalinis direktorius Vladimiras Ivlijevas, kviesdamas moteris ateiti dirbti į jo 250 dirbančiųjų turinčią įmonę, pažymėjo, jog priimtų 20 naujų siuvėjų, nes įmonė įsigijo trikotažo liniją, kurią norėtų atidaryti ir eksploatuoti. Jau anksčiau „Tuma“ priėmė 20 siuvėjų iš „La Nika Baltic Ltd“.

„Įdarbinsiu visus norinčius, darbo yra,“ – sakė V. Ivlijevas.

Ir „Rožė“ personalo vadovė Stanislava Mateiko, ir „Grigera“ direktorius Aleksandras Gerasimovas ir personalo vadovas Dimitrijus Gerasimovas siūlė priimti siūlymus įsidarbinti jų įmonėse.

„Justilė“ direktorė Jūratė Šulcienė, kalbėdama apie galimybes dirbti, teigė, jog jų trikotažo įmonė užsiima eksperimentine gamyba – nors ir nėra didelė – priimtų dar 5 siuvėjas. „Nesiuvame sudėtingų gaminių, esame maži, bet lankstūs, rinkoje dirbame 12 metų,“ – pasakojo J.Šulcienė.

Atrankoje dalyvavusios „La Nika Baltic Ltd“ buvusios darbuotojos turėjo galimybę pabendrauti su minėtų įmonių vadovais ir susitarti dėl tolesnių susitikimų juos dominančiose įmonėse.

Vilniaus teritorinė darbo birža gavo pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą iš „La Nika Baltic Ltd“, kad nuo lapkričio 23 d. dėl bankroto atleidžia 190 darbuotojų.

Vilniaus TDB darbuotojai apsilankė įmonėje, susitiko su įmonės bankroto administratoriumi ir atleidžiamų darbuotojų atstove, suteikė informaciją apie teritorinių darbo biržų teikiamas paslaugas, aptarė užimtumo rėmimo priemonių taikymą ir parengė Prevencinių priemonių grupės darbuotojų atleidimo pasekmėms švelninti programą.

Šiuo metu Vilniaus teritorinės darbo biržos Vilniaus skyriuje yra įsiregistravę 90 „La Nika Baltic Ltd“ darbuotojų. Numatoma kas savaitę rengti analogiškas darbuotojų atrankas kviečiant aprangos ir tekstilės įmonių atstovus, kurie nuolat ieško darbuotojų ir registruoja laisvas darbo vietas.

Nuo 1993 m. veikusi „Lanika Baltic Ltd.“ paskutinius dvejus metus dirbo nuostolingai. Įmonės darbuotojų skaičius staigiai pradėjo mažėti vasarą. Įsipareigojimų balanse įmonė turėjo sąlyginai nedaug. Tačiau įmonės lankstumas buvo ribotas dėl istoriškai žemo pelningumo. Įmonės veiklos sustabdymas daugiausia siejamas su akcininko sprendimu toliau nebeinvestuoti į nuostolingą įmonę, skelbia „Creditinfo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.