Investuodama į plėtrą, įmonė padvigubins darbuotojų skaičių

Pritraukusi investicijų gamybos plėtrai, Lietuvos sausų pusryčių gamintoja sukurs 40 naujų darbo vietų ir pasiūlys produktų, kurių nėra kitose Baltijos šalyse.

Plėtros metu įmonė ketina išplėsti gamybinius pajėgumus ir tuo pačiu rinkai pasiūlyti naują produktą – kukurūzų dribsnius.<br>123rf nuotr.
Plėtros metu įmonė ketina išplėsti gamybinius pajėgumus ir tuo pačiu rinkai pasiūlyti naują produktą – kukurūzų dribsnius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:34 AM

Kukurūzų lazdelių ir sausų pusryčių gamintoja įmonė „Cerera foods“, įsikūrusi Kauno rajone, Neveronyse, įvertino, kad 2014 m. pabaigoje gamybą jau vykdė visu galimu pajėgumu. Atsižvelgiant į pardavimų didinimo potencialą, 2015 m. bendrovė numatė vykdyti gamybos pajėgumų plėtrą bei gamybinių patalpų renovaciją.

Plėtros metu įmonė ketina išplėsti gamybinius pajėgumus ir tuo pačiu rinkai pasiūlyti naują produktą – kukurūzų dribsnius. Taip pat nauja gamybinė linija leis gaminti daugiagrūdžius sausus pusryčius, kurių tikslinė pirkėjų grupė – suaugusieji, propaguojantys sveiką gyvenimo būdą. Šio projekto metu diegiamos technologijos leis efektyviai gaminti ir rinkai pasiūlyti aukštos kokybės produkciją, o padidėjęs konkurencingumas užtikrins įmonės plėtrą ir pardavimų apimtis. Šiuos planus įmonė vykdys pasinaudodama Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Regio Invest LT+“ investicijomis. Pagal priemonę bendrovei skirtas 2,1 mln. eurų finansavimas, o bendra projekto vertė – daugiau nei 5 mln. eurų.

Bendrovės direktorė Jūratė Jokubauskienė sakė, jog projektą įmonė turi įgyvendinti per 16 mėnesių. „Tikimės, kad per šį laiką ir nauji mūsų gaminiai jau pasieks rinką. Pastato statybai reikės skelbti konkursą, bet jau pradėjus darbus, viskas turėtų būti atlikta per aštuonis mėnesius. Taip pat ir perkant įrangą prireikia panašiai laiko. Tad viliamės, kad kitų metų pabaigoje jau galėsime džiaugtis rezultatais“, – teigė J.Jokubauskienė.

Pasak įmonės vadovės, bendrovei trūko sandėliavimo patalpų, taip pat su turimais gamybiniais pajėgumais, įrenginiais nebegalėjo didinti gamybos apimčių. Vykdydama plėtrą, bendrovė darbuotojų skaičių padidins dvigubai – įdarbins dar 40 žmonių.

ES fondų investicine priemone „Regio Invest LT+“, kuria pasinaudojo „Cerera foods“, Ūkio ministerija siekia paskatinti mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ir (ar) inovatyvių paslaugų verslo pradžią ir plėtrą ir taip sudaryti sąlygas augti įmonių darbo našumui, sparčiau vystytis Lietuvos regionams ir jiems ekonomiškai augti.

Per priemonę finansuojamos veiklos – modernių technologijų diegimas, pritaikant esamus ir kuriant naujus gamybos ir paslaugų teikimo pajėgumus naujiems ir esamiems produktams gaminti ir paslaugoms teikti. Finansavimu skatinamos įmonių investicijos į naujų gamybos technologinių linijų įsigijimą ir įdiegimą, esamų gamybos technologinių linijų modernizavimą, įmonės vidinių inžinerinių tinklų, kurių reikia naujoms gamybos technologinėms linijoms diegti ar esamoms modernizuoti, įrengimą, modernių ir efektyvių technologijų diegimą paslaugų sektoriuose, taip pat bus siekiama užtikrinti šių gamybos ir paslaugų teikimo pajėgumų veikimą. Iš viso 2014–2020 m. pagal šią priemonę Lietuvos regionus turėtų pasiekti net 86,9 mln. Eur ES investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.