Sėkmingai investavus į įrangą, iškils ir nauja gamykla

Biotechnologinių valymo priemonių gamintoja „Bio Circle Balticum“ dega žalią šviesą projektui, kuriuo vykdys gamybos plėtrą. Projekto metu numatoma pastatyti naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis bei sukurti naujų darbo vietų.

Projekto metu numatoma pastatyti naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis bei sukurti naujų darbo vietų.<br>123rf nuotr.
Projekto metu numatoma pastatyti naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis bei sukurti naujų darbo vietų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 7:21 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 10:06 AM

Įmonei yra skirtas 1,28 mln. eurų finansavimas pagal 2014–2020 m. ES investicinių veiksmų prioriteto „Smulkiojo ir vidutinio verslo konkurencingumo skatinimas „ priemonę „Regio Invest LT+“, administruojamą Ūkio ministerijos. Šia priemone siekiama paskatinti mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ir (ar) inovatyvių paslaugų verslo pradžią ir plėtrą ir taip sudaryti sąlygas augti įmonių darbo našumui, sparčiau vystytis Lietuvos regionams ir jiems ekonomiškai augti. Naujo „Bio Circle Balticum“ projekto įgyvendinimo metu įmonė numato pastatyti naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis bei sukurti dar daugiau naujų darbo vietų.

Pasak bendrovės direktoriaus pavaduotojo Romualdo Mikšto, tokia investicija labai paspartins įmonės plėtrą ir ekonominio efektyvumo didinimą. „Vien savo lėšomis pati įmonė tokius projektus, kaip naujas gamyklinis pastatas, įgyvendinti galėtų, tačiau per daug ilgesnį laiką – maždaug penkerius metus. Dabar realizuoti savo planus planuojame gana greitai – tikimės, kad nauja gamykla veiks jau kitų metų žiemą“, – sakė R.Mikštas.

Ankstesniu finansiniu laikotarpiu įmonė taip pat sėkmingai įgyvendino ES fondų investicijomis finansuotą projektą „Biologinių valymo produktų gamyba“. Šis projektas buvo iš dalies finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos antrojo prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir aplinkos verslui gerinimas“ Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Invest LT+“.

Įgyvendinant projektą įmonė įsigijo naują konstruktą trims talpykloms, dvi talpyklas ir kontrolės įrangą dviems talpykloms. Įgyvendinus projekto veiklas buvo sukurta „Bio Circle“ įmonių grupės tiekimo proceso optimizavimui ir produkcijos gamybos Lietuvoje modelio realizavimui reikalinga materialinė bazė. Tai sudarė sąlygas naujų darbo vietų kūrimui – projekto įgyvendinimo metu buvo sukurtos 25 ilgalaikės darbo vietos. Bendrovė taip pat pažymi, jog toliau intensyviai ieško naujų darbuotojų planuojamam biotechnologinių valymo priemonių kūrimo ir gamybos poreikiui patenkinti.

R.Mikšto teigimu, su pritrauktomis investicijomis įsigyti įrenginiai buvo būtini pagrindinei bendrovės veiklai. „Šie įrenginiai buvo esminė investicija, be kurios bendrovės veikla būtų neįmanoma. Dėl to dabar jau galime planuoti tolesnius projektus, turimos gamybinės įrangos tobulinimą ir papildymą, kad galėtume didinti gamybinius pajėgumus“, – sakė R.Mikštas.

„Bio Circle Balticum“ yra tarptautinėje rinkoje veikianti biotechnologinių valymo priemonių gamintoja, kurianti draugiškus aplinkai bei žmogaus sveikatai paviršių valymo ir priežiūros produktus. 2012 m. Elektrėnuose įsikūrusiai „Bio Circle Balticum“ patikėtos dalies „Bio Circle“ įmonių grupės produktų gamybos ir kūrimo funkcijos. 2014 m. įmonės pajamos augo 38,65 proc., bendrovė pasiekė 0,88 mln. eurų metinę apyvartą.

Iš viso 2014–2020 m. pagal šią Ūkio ministerijos administruojamą priemonę Lietuvos regionus turėtų pasiekti net 86,9 mln. Eur ES investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.