Kauniečiai ir vilniečiai į grožio salonus skuba skirtingu tikslu

Vieni rūpinasi produktais šventiniam stalui ar perka paskutines dovanas. O kiti be atokvėpio sukasi darbe. Švenčių išvakarėse smarkiai išauga grožio specialistų – kirpėjų, stilistų, vizažistų ir manikiūrininkų darbo mastas. Kai kur pakilo ir kainos, tačiau grožio meistrai dievagojasi, kad kainynų nekeitė.

Grožio salonuose kur kas labiau pagausėja klientų gretos ir kai prieš šventes artimųjų parvyksta lankyti emigrantai – tuomet jie nori ir iš esmės pasirūpinti savo grožiu.<br>123rf nuotr.
Grožio salonuose kur kas labiau pagausėja klientų gretos ir kai prieš šventes artimųjų parvyksta lankyti emigrantai – tuomet jie nori ir iš esmės pasirūpinti savo grožiu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 23, 2015, 10:08 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 8:25 PM

Jiems tenka klientus puošti teminiams vakarėliams – nuo indiškų iki kosmoso motyvų. Be to, „susitvarkyti“ atskuba ir pas artimuosius parvykę emigrantai ar politikai, besifotografuojantys šventiniams atvirukams.

„Kalėdos – tai ir grožio šventė“, – sakė Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Pasak jos, artėjant šiam metui ir tarpušvenčiu žmonės kone priverstinai skuba puoštis, mat dažnoje įmonėje vyksta Kalėdų vakarėliai.

„Visa tai mums suteikia papildomo darbo. Ir neretai tuomet reikia ne tiesiog pakirpti plaukus, nudažyti, sušukuoti ar nagus sutvarkyti. Dirba visa stilistų komanda, mat vakarėliai būna teminiai: nuo Indijos iki kosmoso“, – kalbėjo J.Mačiulienė, vadovaujanti ir savam „Joladminos“ grožio salonui Kaune.

Teminiai vakarėliai, anot J.Mačiulienės, nebuvo pradingę ir per krizes, tačiau dabar jie kur kas dažnesni.

„Įmonės, norėdamos pagerbti ar suvienyti kolektyvą, rengia įvairius vakarėlius. Žinoma, buvo metas, kai buvo sunku, kai bijojome euro, kai skaičiavome kiekvieną centą, bet dabar šventinis sujudimas vėl atsigavęs, visi ima atsipalaiduoti“, – kalbėjo J.Mačiulienė.

Eilėje – ir emigrantai

Ar švenčių metų išauga paslaugų kainos?

„Turiu dažnai atsimušinėti dėl kainų. Nemanau, kad kainos kyla dėl švenčių. Žinoma, gal kur ir būna spekuliacijų, tačiau mano pažįstami kolegos remiasi iš anksto nustatytu kainynu. Juk nuolat eidamas pas tą patį meistrą žinote, kiek paslauga kainuoja. Tai kaip kelsi kainą?

Aišku, jei ypatingai šukuosenai naudosi pridėtinius plaukus, kaina didesnė', – aiškino J.Mačiulienė.

Tokių klientų, kurie skuba paskutinę akimirką susitvarkyti plaukų, J.Mačiulienė turi menkai, mat nuolatiniai tuo pasirūpina iš anksto. O didžiausią apgultį sukelia į kviestinius vakarėlius susiruošę žmonės.

Kur kas pagausėja klientų gretos ir kai prieš šventes artimųjų parvyksta lankyti emigrantai – tuomet jie nori ir iš esmės pasirūpinti savo grožiu.

Vilniuje kitaip nei Kaune

Vilniuje kiek kitokia padėtis: darbų per akis, kaip ir Kaune, tačiau klientai, dažniau klientės, atskuba tik apsikirpti, nusidažyti plaukų.

„Vilniuje paprasčiau nei Kaune. Vakarėliams kurti įvaizdžių mums beveik netenka“, – sakė grožio salono „Performa“ kirpėja Rasa Starkovskienė.

Gruodį jos, kaip ir dažnos kolegės, darbo diena baigiasi ne anksčiau nei dešimtą vakaro. Kad patektų pas meistrus paskutinį metų mėnesį, klientams teko užsirašyti dar spalį. Juolab gruodį čia, kaip ir kituose miestuose, nusidriekia ir lietuvių, gyvenančių svetur ir parvykusių pasisvečiuoti, eilės.

Sulaukė ir politikų

O vizažistei Alai Volkovai dabar jau atokvėpis. Tiesa, kur kas vikriau suktis teko gerokai prieš šventes. Tuomet kaunietė grožio specialistė turėjo daug fotosesijų užsakymų – teko puošti šventiniams atvirukams besifotografuojančius politikus.

Fotografuotis ateidavo ir šeimos su vaikais – pasigražinę visi fotografuodavosi prie eglutės, kad vėliau galėtų tokiu atviruku pasveikinti artimuosius. Dažna dovana – ir kalendoriai su artimųjų nuotraukomis.

„Tuomet tenka būti ir vizažiste, ir kirpėja, ir stiliste, ir floriste“, – šypsojosi kaunietė grožio meistrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.