Oficialu: „Bitę“ įsigijo amerikiečiai

„Mid Europa Partners“, privataus kapitalo bendrovė Vidurio, Rytų Europoje bei Turkijoje, pasirašė sutartį su lyderiaujančia pasauline privataus kapitalo bendrove „Providence Equity Partners“ dėl „Bitės“ įmonių grupės pardavimo.

„Bitę“ įsigijo JAV kompanija.<br>T.Bauro nuotr.
„Bitę“ įsigijo JAV kompanija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 1:52 PM

„Mid Europa Partners“, privataus kapitalo bendrovė Vidurio, Rytų Europoje bei Turkijoje, pasirašė sutartį su lyderiaujančia pasauline privataus kapitalo bendrove „Providence Equity Partners“ dėl „Bitės“ įmonių grupės pardavimo.

Sandorį, kurio suma neatskleidžiama, planuojama užbaigti 2016 metų pirmąjį ketvirtį.

„Bitės“ įmonių grupė Lietuvoje ir Latvijoje valdo vieną didžiausių mobiliojo ryšio operatorių.

„Drauge su savo komanda Frederickas Hrenchukas užsibrėžė tikslą suteikti vartotojams išskirtinę patirtį naudojantis mobiliuoju ryšiu, ir tai buvo sėkminga „Bitės“ strategija – bendrovės vartotojų bazė siekia 1,58 milijono klientų ir stabiliai auga.

Mes norime padėkoti visai „Bitės“ komandai už puikius pasiekimus ir palinkėti tolesnės sėkmės dirbant su naujais investuotojais“, – sako Michelle Capiod, „Mid Europa“ partnerė.

„Su „Mid Europa“ palaikymu mes pavertėme „Bitę“ viena dinamiškiausių, aukštos kokybės paslaugas teikiančių ir į vartotoją orientuotų mobiliojo ryšio bendrovių Europoje. Esame dėkingi už „Bitės“ ilgalaikės strategijos palaikymą ir esame pasiruošę toliau stiprinti verslą kartu su „Providence“, – teigia F.Hrenchukas, „Bitės“ įmonių grupės generalinis direktorius.

„Providence“ turi sėkmingą investicijų patirtį žiniasklaidos, komunikacijos, švietimo ir informacinių technologijų sektoriuose.

„Bitė“ yra išskirtinė bendrovė ir mes džiaugiamės nauja partneryste su Fredericku ir visa jo komanda. Savo ruožtu mes atsinešame didelę patirtį, sukauptą auginant žiniasklaidos ir komunikacijos bendroves kitose rinkose. Palaikysime „Bitės“ pasirinktą strategiją ir investuosime į tolesnę jos plėtrą, išlaikant išskirtinį dėmesį klientams“, – sako Karimas Tabetas, „Providence“ vykdomasis direktorius. Lietuvoje ir Latvijoje veikianti „Bitės“ įmonių grupė yra viena didžiausių telekomunikacijų bendrovių Baltijos šalyse, turinti 1,58 milijono privačių ir verslo klientų bazę.

„Providence Equity Partners“ yra privataus kapitalo bendrovė, investuojanti į žiniasklaidos, komunikacijos, švietimo ir informacinių technologijų bendroves.

Įmonės valdomų fondų vertė viršija 40 mlrd. JAV dolerių, o nuo įkūrimo 1989 metais bendrovė investavo į daugiau nei 140 įmonių visame pasaulyje.

„Providence“ įsikūrusi (JAV) ir turi biurus Niujorke, Londone, Honkonge, Singapūre ir Naujajame Delyje. Bendrovė yra investavusi į tokias kompanijas kaip „Eircom“ (Airija), „Warner Music Group“ (JAV), „Digiturk“ (Turkija), „Idea Cellular“ (Indija), „Ironman“, HSE24 ir kitas gerai žinomas savo sektorių lyderes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.