Stebuklas: įlipus į autobusą Vilniuje eurai virto litais

Panašu, kad Monikos Šalčiūtės ir Birutės Vėsaitės prognozės dėl vienodo euro ir lito valiutų santykio virto realybe. Bent jau Vilniaus viešajame transporte. Į Lrytas.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Artūras, pastebėjęs, jog 5 eurų „Vilniečio kortelės“ papildymas virto 5 litais.

Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Nekonvertuotų kortelių likę apie kelis šimtus.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 8:14 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:23 AM

Nepatikėjo savo akimis

Šeštadienį vykdamas su žmona į teatrą Artūras pasirinko kelionę viešuoju transportu, ne automobiliu.

„Labai retai važiuoju viešuoju transportu, visur keliauju automobiliu. Tik kartais, kai reikia nuvažiuoti į centrą, žingsniuoju į stotelę ir laukiu autobuso. Taip buvo ir šeštadienį“, – pasakojo vyriškis.

Jo turima „Vilniečio kortelė“ dar iš anksčiau buvo papildyta vienu 30 minučių trukmės bilietu, todėl Artūras nusprendė papildyti ją 5 eurais, jog galėtų autobusu grįžti ir į namus. Tik grįžęs į namus jis pastebėjo, jog kortelėje, vietoj turėjusių būti kiek daugiau nei 4 eurų, liko tik 1.

Praėjusiais metais nė karto kortelės nenaudojusiam vilniečiui tai buvo tikra staigmena. Pasirodo, jo kortelė buvo papildyta ne 5 eurais – tiek, kiek sumokėjo, o 5 litus atitinkančia 1,45 eurų suma.

Paskambinęs į „Susisiekimo paslaugas“ vilnietis sužinojo, jog jam reikia atvykti į sostinės Gedimino prospekte esantį įmonės klientų aptarnavimo centrą, kur rankiniu būdu būtų atstatyta papildyta suma eurais.

„Dėl tokios sumos tikrai nevažiuosiu, bet tokių kaip aš, matyt, yra ir daugiau“, – perspėjo Artūras.

Klientui nepasisekė

„Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistas Tomas Šiuškus įmonės sistemoje patikrino Lrytas.lt skaitytojo kortelę:

„Įtariame, kad tokie nesklandumai galėjo ištikti dėl ne visai sėkmingos Vilniečio kortelės konvertacijos. Kai šis vilnietis papildė savo kortelės piniginę e. pinigais, o važiuodamas viešuoju transportu prilietė kortelę prie komposterio, ji konvertavosi, ir joje buvę 5 eurai pavirto 5 litais.

Siekdami ištaisyti šį nesklandumą, rekomenduojame jam užsukti į mūsų Klientų aptarnavimo centrą, kur perkelsime susidariusį e. pinigų skirtumą į jo Vilniečio kortelės piniginę.“

Anot jo, tokių nekonvertuotų kortelių yra likę apie kelis šimtus. Tikėtina, kad dalis jų jau nebeaktyvios ir nenaudojamos.

„Jeigu savo piniginėje vis dar turite nekonvertuotą „Vilniečio kortelę“, ją konvertuoti galite bet kurioje viešojo transporto priemonėje prilietę kortelę prie komposterio. Vis dėlto, jeigu nepavyksta sėkmingai konvertuoti Vilniečio kortelės, rekomenduojame apsilankyti „Susisiekimo paslaugų“ Klientų aptarnavimo centre, šalia Vinco Kudirkos aikštės“, – apibendrina T. Šiuškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.