Meras: „Nidos seklyčios“ griovimas pablogins investicijų aplinką

Teismui nurodžius nugriauti

Meras prognozuoja, kad „Nidos seklyčios“ atvejis gali būti dar sudėtingesnis nei restorano Juodkrantėje istorija.<br>V.Balkūno nuotr.
Meras prognozuoja, kad „Nidos seklyčios“ atvejis gali būti dar sudėtingesnis nei restorano Juodkrantėje istorija.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 8:04 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:59 AM

„Jie atvirai prabilo apie svarstymus pasitraukti, o tai kurortui gresia sąstingiu. Jau nekalbant apie tai, kad pati Neringos savivaldybė gali tapti prasiskolinusi dėl žalos atlyginimo“, – „Lietuvos žinioms“ sakė meras.

Anot jo, dėl pastato savininkai ketina kreiptis į teismą, kad žala dėl valstybės tarnautojų padarytos klaidos būtų atlyginta.

„Jie net norėjo kreiptis į Strasbūrą. Tačiau to padaryti negalės, nes žalą patirs ne fizinis asmuo, o akcinė bendrovė. Kai pastatas bus nugriautas, pastatytas naujas, savininkai galės reikalauti iš pardavėjų atlyginti patirtą žalą. Tačiau pastato pardavėjai, net neabejoju, kreipsis į teismą, kad žala dėl valstybės tarnautojų padarytos klaidos būtų atlyginta, ir vėl kompensacijas teks mokėti mokesčių mokėtojams, kaip ir Neringos atveju“, – dienraščiui teigė D. Jasaitis.

Meras prognozuoja, kad „Nidos seklyčios“ atvejis gali būti dar sudėtingesnis nei restorano Juodkrantėje istorija. „Todėl, kad dėl augančių pušų ir baimės pakenkti gamtinei aplinkai kompleksą Nidoje gali tekti demontuoti rankomis, o ne statybine technika. Juodkrantėje buvo paprasčiau, nes restoranas stovėjo pamaryje, plynoje vietoje. Taigi pastatų Nidoje griovimas bus brangesnis, be to, reikės atstatyti tokį namą, koks buvo iki rekonstrukcijos, o tai – dvigubos išlaidos“, – skaičiavo D. Jasaitis.

Pasak jo, Neringos valdžia dėl Juodkrantės restorano griovimo nesutinka mokėti pusę sumos kartu su Teisingumo ministerija: „Todėl, kad iš septynių parašų dėl statybų leidimo ir kitų reikiamų dokumentų tik vieną padėjo Neringos valdininkas. Deramės su ministerija, kad Neringa kompensuotų 25 proc. visos sumos“,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.