Vokiečių Turkija nebevilioja, užtat lietuviai nieko nebijo

Vokietijos turizmo įmonė „TUI Group“, rengianti keliones iš įvairių šalių, pasidalijo nedžiugiais rezultatais: pastaruoju metu net 40 procentų susitraukė kelionių į Turkiją skaičius. Tuo metu lietuviams tai – nė motais. Jie ten tebekeliauja.

Dėl galimo pavojaus Turkijoje pastaraisiais metais sumažėjo poilsiautojų iš daugelio valstybių. Tiktai Lietuva – išimtis.<br>„Vida Press“ nuotr.
Dėl galimo pavojaus Turkijoje pastaraisiais metais sumažėjo poilsiautojų iš daugelio valstybių. Tiktai Lietuva – išimtis.<br>„Vida Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2016, 10:21 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:01 PM

Kaip skelbia didžiausia pasaulyje turizmo grupė „TUI Group“, kelionių į Turkiją smarkiai sumažėjo po nesiliaujančių neramumų ir migrantų krizės kaimyninėje Sirijoje.

Vietoj Turkijos keliautojai verčiau renkasi poilsį žemyninėje Ispanijoje ar Kanarų salose.

Gerokai sumenko ir keliautojų į Turkiją srautas iš Rusijos.

Skaičiuojama, kad šįmet į turkų kurortus ilsėtis neatvyks 4,5 mln. rusų.

Pernai sausio–lapkričio mėnesiais šioje šalyje ilsėjosi 3,6 mln. Rusijos piliečių, o tai 18 proc. mažiau nei tuo pačiu metu 2014-aisiais. Tokius pokyčius lėmė Rusijos paskelbtas embargas Turkijai.

Užtat Lietuvoje, anot kelionių rengėjų, padėtis visiškai kitokia.

Kovo pabaigoje prasidėjus poilsio Turkijoje sezonui, orlaiviai šia kryptimi iš Vilniaus turėtų kilti pilni.

Tiesa, kad ir džiaugdamiesi puikia paklausa, kai kurie rinkos dalyviai savo interneto puslapiuose skelbia net iki perpus sumažintas kelionės kainas.

Antai „Novaturo“ atstovai patikino, kad skrydžių į šią šalį nemažins.

„Skrydžiai į Turkijos kurortus vyks taip, kaip suplanuota.

Išankstinis vasaros atostogų sezono kelionių pardavimas, prasidėjęs dar spalio mėnesį, viršijo lūkesčius. Palyginti su praėjusiais metais, Turkijos krypties programą esame išplėtę 20 procentų.

Juolab kad pavyko išsiderėti geras kainas geriausiuose viešbučiuose“, – sakė „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Pokyčiai Turkijos rinkoje paveikė ir kitas kryptis. Pasak L.Aldonio, Lietuvos kelionių rengėjai jaučia spaudimą dėl viešbučių kainodaros Graikijoje, Ispanijoje, Italijoje ar Bulgarijoje.

„Šiose šalyse vasaros sezono metu bėdų bus ne dėl viešbučių kainų, o dėl didelio jų užimtumo. Tai pajus tiek Vakarų Europos šalių, tiek Lietuvos turistai“, – aiškino „Novaturo“ vadovas.

Kaip aiškino „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė, Turkija jau ne vienus metus yra populiariausia atostogų kryptis tarp poilsiautojų iš Lietuvos. Pernai Turkiją rinkosi 44 proc. visų „Tez Tour“ keliautojų. „Lyginant su 2015-aisiais, šiemet mūsų programa į Turkiją padidinta 20 proc. Lietuvos turizmo rinka auga jau keleri metai. Šiais metais prognozuojame net iki 30 proc. rinkos augimą.   Tai patvirtina ir „Tez Tour“ išankstiniai vasaros sezono pardavimai – jie itin aktyvūs. Jau dabar kelionių į Turkiją parduota dvigubai daugiau nei pernai tuo pačiu metu“, – kalbėjo I.Aukštuolytė. Iš viso šiais metais „Tez Tour“ planuoja aptarnauti 100 tūkst. turistų. Kelionių rengėjas šiemet paankstino atostogų sezoną Turkijoje – jį pradės nebe balandį, kaip kad būdavo iki šiol, bet jau kovą. Pirmieji užsakomieji lėktuvai į Turkiją kyla jau kovo 22 dieną.

  Vasaros metu į Turkijos kurortus  skrydžius vykdysime net 11 kartų per savaitę. Kelionių kainos į Turkiją tikrai poilsiautojams palankios. Kainas veikia kelių veiksnių kompleksas – pinganti nafta, bendra viešbučių politika, mūsų pardavimų mastas“, – vardijo I.Aukštuolytė.

Bėdos – ir dėl Egipto

Savo naujausioje 2015 metų ataskaitoje „TUI Travel“ paskelbė, kad, išaugus susirūpinimui dėl galimų išpuolių Egipte, kai kurių siūlomų viešbučių paklausa šioje šalyje smuko.

Spalio 31 dieną iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo Sinajaus pusiasalyje praėjus 23 minutėms po pakilimo.

Orlaiviu skridę 224 žmonės žuvo. „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už Rusijos lėktuvo numušimą.

„TUI Group“ praneša šįmet pardavusi 33 proc. vasaros kelionių, kaip ir tikėjosi.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.