Žvėrelių augintojai džiaugiasi – jie ketvirti pasaulyje

Lietuvoje šiuo metu yra daugiau

Prieš dvejus metus audinių kailiukų supirkimo kaina dėl didelės pasiūlos krito nuo 70 eurų iki 30 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš dvejus metus audinių kailiukų supirkimo kaina dėl didelės pasiūlos krito nuo 70 eurų iki 30 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-22 08:14, atnaujinta 2017-06-07 03:52

Kol kas mūsų šalyje nėra tokių ūkių bankrotų, tačiau dauguma augintojų jau sumažino veislines audinių bandas, o kai kurie Lietuvos ūkiai savo infrastruktūrą jau išnuomojo užsienio audinių augintojams ir taip siekia išgyventi krizę dėl užsienio aukcionuose drastiškai nukritusių kailiukų supirkimo kainų – prieš dvejus metus audinių kailiukų supirkimo kaina dėl didelės pasiūlos krito nuo 70 eurų iki 30 eurų, praeitą sausį buvo pakilusi iki 45 eurų, o rugsėjį vėl krito iki 25–20 eurų, bet dabar kainos siekia apie 16 eurų.

Kaip teigia Lietuvos žvėrelių augintojų asociacijos pirmininkas Česlovas Tallat- Kelpša, kainos dar gali kristi dvejus metus – tiek dar truks sąstingis:

„Ši krizė truks tiek, kad dingtų tie, kurie gamina blogus kailius, kad išsigrynintų rinka. Kai kainos Lietuvoje ir kitose Europos šalyse buvo didelės, steigėsi daug tokių ūkių, todėl rinka buvo perpildyta kailiais. Dabar laikas rinkai apsivalyti, o ūkininkams – išmokti kokybiškai išdirbti kailius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.