Kinijos anglies ir metalurgijos pramonę nusiaubs atleidimų banga

Kinija pirmadienį pranešė, kad

Kinijos anglies ir metalurgijos sektoriuose dirba apie 12 mln. darbininkų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijos anglies ir metalurgijos sektoriuose dirba apie 12 mln. darbininkų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-29 12:30, atnaujinta 2017-06-06 03:07

Tai pirmas atvejis, kai Kinija įvardino skaičius, pabrėžiančius kovos su nepaslankių valstybinių įmonių pertekliniais pajėgumais plano mastą.

Kinijos darbo išteklių ir socialinės apsaugos ministras Jinas Veiminis (Yin Weimin) per spaudos konferenciją pranešė, kad darbo netekti gali 1,3 mln. anglies pramonės darbininkų ir dar 500 tūkst. juodosios metalurgijos sektoriaus darbuotojų.

Kinijos anglies ir metalurgijos sektoriuose dirba apie 12 mln. darbininkų, rodo šalies Nacionalinio statistikos biuro duomenys.

Kinijos vyriausybės prioritetas šiuo metu yra sumažinti nedarbą ir užkirski kelią bet kokiems galimiems neramumams.

Kinijos vyriausybė skirs 100 mlrd. juanių (15,27 mlrd. JAV dolerių) per dvejus metus, taip mėgindama suteikti galimybę atleistiems darbuotojams įsidarbinti, praėjusią savaitę pareiškė šalies aukšto rango pareigūnai. Pasak jų, šis fondas daugiausia bus orientuotas į plieno ir anglies pramonę.

Antra didžiausia pasaulio ekonomika 2015 metais augo 6,9 proc. tempais, – lėčiausiais per pastaruosius 25 metus, ir vyriausybė siekia užtikrinti 6,5-7 proc. augimą 2016 metais.

Nepaisant ekonominio sulėtėjimo, iki šiol nebuvo jokių pranešimų apie masinius atleidimus, nors būtent panašaus pobūdžio masinis atleidimas buvo užfiksuotas pasaulinės finansinės krizės metu, kai 1998-2003 m. laikotarpiu buvo atleista per 28 mln. darbininkų.

Anot pareigūnų, paslaugų sektorius sukuria daugiau darbo vietų, taip stengdamasis perimti atleistus perdirbimo pramonės darbuotojus.

2015 metais paslaugų sektoriaus BVP indėlis išaugo iki 50,5 proc., pirmą kartą viršydamas 50 proc. lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.