Vienas „Vilniaus prekybos“ įkūrėjų: „Versle visi pykstasi“

Ž.Marcinkevičius penktadienį atsakė į BNS klausimus.

Žilvinas Marcinkevičius parduoda 15 proc. jo valdomų vienos didžiausių Lietuvos verslo grupių akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Žilvinas Marcinkevičius parduoda 15 proc. jo valdomų vienos didžiausių Lietuvos verslo grupių akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-04 12:15, atnaujinta 2017-06-05 13:46

Kartu sukūrę milijardinės vertės verslą ir 2008-aiaisis dėl nesutarimų išsiskyrę, N.Numavičius ir Ž.Marcinkevičius pagaliau sukirto rankomis – pastarasis už neįvardijamą sumą parduoda savo akcijas.

Ž.Marcinkevičius penktadienį atsakė į BNS klausimus.

– Ar jūs galite patvirtinti, kad sandorio vertė siekia 167 mln. eurų, kaip teigia kai kurie šaltiniai?

– Jei trumpai – paneigiu. Jei plačiau – man jo vertė didžiausia yra ta, jog tai socialinis sandoris – rimtas, brandžių, suaugusių žmonių susitarimas. Antras dalykas, kas labai svarbu – sakau tai labai rimtai, nebėgdamas nuo tiesos – tai nėra ekonominis sandoris, tai pirmiausia socialinis ir tik po to – ekonominis sandoris.

-Ar jūs norite pasakyti, kad pinigai nebuvo svarbiausia?

– Be jokios abejonės, ir abiem pusėms. Todėl kategoriškai sakau – niekada to nekomentuosiu. Visur turi matyti pradžią ir pabaigą. Nuo 1987 metų pragyvenus ir kartu daugybę dalykų nuveikus su Nerijumi (Numavičiumi – BNS), tikrai labai buvo svarbu ... Iš grupės mes išeiname su šeima – tai mūsų šeimos turtas, tiek mano, tiek žmonos, tiek vaikų. Tai buvo labai stresinė situacija – milijonai „taip“, „ne“ (...).

– Kaip jums bus sumokėta už akcijas – ar grynaisiais pinigais, ar yra kita atsiskaitymo schema?

– Klausiate, ar gausiu pinigus lagamine? (...) Nekomentuosiu.

– Kuo šiuo metu užsiimate, ar turite kokį verslą Lietuvoje ar Airijoje, kur daug metų gyvenote?

– Airijoje neturiu nieko (...). Kažkokių dalykų nedarau darbinių. Versle visi pykstasi, aš bene vienintelis grupės akcininkas, kuris nesu nei ieškovas, nei atsakovas. Man tie dalykai absoliučiai svetimi.

– Ar Jūsų brolis Mindaugas yra prašęs Jūsų paramos teisminiuose ginčuose su Nerijumi Numavičiumi? Gal būdamas akcininku galėjote jam padėti?

– Aš nesakysiu, kas teisus, galiu pasakyti tik tiek – noriu turėti normalius, kokybiškus, sveikus santykius su visais ir to visais įmanomais būdais siekiu. Bet kokie konfliktai – žmonių gyvenimo sudėtinė dalis, negali žmonės visuomet turėti vienodą nuomonę. Tai yra nerealu. Bet yra menas ir sveika mokėti spręsti konfliktus – išspręsti juos visada yra laimėjimas abiem pusėms. Kitas dalykas – kištis į konfliktus – tai yra manipuliavimas vienų ir kitų. Ne, mielieji, šituose klausimuose – jūs jau suaugę žmonės. Ir broliams, ir partneriams tai sakau. Tai nevyriška. Lietuvai – 25-eri, mūsų grupei – tiek pat, bet elgiamės kaip vaikai.

– Ar dabar gyvensite savo malonumui?

– Jei taip galima pavadinti, tai taip, savo malonumui. Kai tau apie 50 metų, manau, kad esi nusipelnęs ir pailsėti, energijos mažiau, daug jos išeikvota. Antra, mes dar per jauni būti senais. Pagalvosime, ką toliau veiksime. Tai yra seno etapo pabaiga ir naujo pradžia,

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.