Žilvinas Marcinkevičius traukiasi iš VP – parduoda akcijas

Vienas svarbiausių „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės architektų – Žilvinas Marcinkevičius – parduoda su šia grupe siejamas akcijas. Jas įsigyja visiems grupės akcininkams priklausanti bendrovė „Bertona Holdings Limited“. Sandoris apima visas grupės įmones, kurių didžiausias investuotojas yra Nerijus Numavičius, ir turėtų būti užbaigtas iki šių metų balandžio vidurio.

Ž. Marcinkevičius parduoda savo akcijas VP grupės bendrovei.<br>T. Bauro nuotr.
Ž. Marcinkevičius parduoda savo akcijas VP grupės bendrovei.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-04 06:51, atnaujinta 2017-06-05 14:53

Metus trukusias derybas vainikavusiu sandoriu siekiama padidinti įmonių grupės efektyvumą. Sandoris neapima Vlado Numavičiaus kontroliuojamos „EVA grupės“ ir su ja susijusių įmonių.

„Atsisveikindama su ilgamečiu partneriu Žilvinu Marcinkevičiumi, mūsų grupė atsisveikina su svarbia savo istorijos dalimi. Todėl man ypač malonu, kad išsiskirdami po dvidešimt penkerių metų bendro darbo, mes išliekame bendražygiais, kuriuos sieja bendros idėjos, supratimas ir šeima“, – sakė į sandorio pasirašymą atvykęs didžiausias „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės investuotojas Nerijus Numavičius.

„Žilvinas buvo nepakeičiamas idėjų generatorius ir daugelio mūsų verslų pradininkas. Ši grupė nebūtų tapusi sėkmingiausia verslo grupe, kurioje dirba daugiausia žmonių Baltijos šalyse, jeigu ne Žilvino idėjos ir vizijos. Esu tikras, kad jo naujus projektus taip pat lydės sėkmė“, – pridūrė N. Numavičius.

„Man šis sandoris yra ne tik finansinis, bet ir socialinis, kadangi išsiskiriu su žmonėmis, kuriems sakau „ačiū“ už kartu praleistus metus ir kuriems linkiu sėkmės visur, ne tik versle. Mūsų santykiai su Nerijumi visuomet buvo ypatingi, ir aš tikiu, kad, netgi atsidėjus naujiems iššūkiams, jie įgaus naują kokybę tiek su juo, tiek ir su kitais buvusiais verslo partneriais. Grupę palieku gerose rankose ir, manau, kad šis sandoris naudingas visoms šalims“, – po sandorio teigė buvęs antras didžiausias grupės akcininkas Žilvinas Marcinkevičius.

Sandorį, kurį tikimasi užbaigti iki balandžio vidurio, savo parašais patvirtino Žilvinas Marcinkevičius ir „Bertona Holdings Limited“ atstovė Diana Dominienė.

„Bendrovei „Bertona Holdings Limited“ įsigijus Ž. Marcinkevičiui priklausiusį apie 15 proc. akcijų paketą, „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių grupės investuotojais lieka 6 fiziniai asmenys: N. Numavičius, V. Numavičius, I. Staškevičius, M. Bagdonavičius, M. Marcinkevičius ir G. Marcinkevičius. Užbaigiant sandorį, „Bertona Holdings Limited“ įsigyjamų akcijų skaičius gali kisti, nes po šios sutarties pasirašymo kiekvienas iš likusių grupės akcininkų galės pasinaudoti įstatymų jiems suteikta pirmumo teise įsigyti šias akcijas“, – informavo D. Dominienė.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti ir valdyti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus.

Dėl sandorio šalis saistančių konfidencialumo sutarčių nei sandorio suma, nei kitos sąlygos negali būti atskleistos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.