Per metus valandos darbo sąnaudos gerokai išaugo

Per metus valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, praneša Statistikos departamentas. Tai lėmė padidinta minimalioji mėnesinė alga, didesnės išeitinės išmokos tam tikrose ekonominės veiklos rūšių įmonėse ir kitos priežastys.

Per metus valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, praneša Statistikos departamentas. Tai lėmė padidinta minimalioji mėnesinė alga, didesnės išeitinės išmokos tam tikrose ekonominės veiklos rūšių įmonėse ir kitos priežastys.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Per metus valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, praneša Statistikos departamentas. Tai lėmė padidinta minimalioji mėnesinė alga, didesnės išeitinės išmokos tam tikrose ekonominės veiklos rūšių įmonėse ir kitos priežastys.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 10:40 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:33 AM

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2014 m. ketvirčiu, vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, padidėjo 4,7 proc., iš jų verslo įmonėse – 4,9 proc.

Per metus vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, įstaigose ir organizacijose, labiausiai – 9,4 proc. – apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos. Taip pat padidėjo kasybos ir karjerų eksploatavimo veiklos – 9,2 proc., kitos aptarnavimo veiklos – 8,1 proc., apdirbamosios gamybos – 7,7 proc., finansinės ir draudimo veiklos – 7,5 proc. valandos darbo sąnaudos.

Vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra kaip ir kitos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, per metus padidėjo 4,7 proc. Verslo įmonėse vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra per metus padidėjo 5,2 proc., kitos darbo sąnaudos – 4,3 proc.

Per metus vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra augo visų veiklos rūšių įmonėse, įstaigose ir organizacijose, išskyrus viešojo valdymo ir gynybos; privalomojo socialinio draudimo įmonėse, įstaigose ir organizacijose, kuriose 0,1 proc. sumažėjo.

Labiausiai – 9,1 proc. – vienos dirbtos valandos bruto darbo užmokestis ir išmokos natūra padidėjo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėse, padidėjo kitos aptarnavimo veiklos įmonėse – 8,5 proc., apdirbamosios gamybos – 7,4 proc., kasybos ir karjerų eksploatavimo – 6,7 proc., profesinės, mokslinės ir techninės veiklos – 6,6 proc.

2015 m. ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su 2014 m. ketvirtuoju ketvirčiu, kitos darbo sąnaudos sparčiausiai didėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (24,9 proc.), kasybos ir karjerų eksploatavimo (15,7 proc.), finansinės ir draudimo (13,3 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų (10,2 proc.) bei meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo (9,6 proc.) veiklos įmonėse, įstaigose ir organizacijose, o mažėjo – statybos (4 proc.) bei transporto ir saugojimo (0,8 proc.) įmonėse.

2015 m. ketvirtąjį ketvirtį, palyginti su trečiuoju, vienos dirbtos valandos darbo sąnaudos pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse (įskaitant ir individualiąsias), įstaigose ir organizacijose, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką, padidėjo 0,8 proc., iš jų verslo įmonėse – 0,6 proc.

Darbo sąnaudos labiausiai – 4,1 proc. – padidėjo elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo veiklos įmonėse, po 3,3 proc. padidėjo meninės, pramoginės ir poilsio organizavimo bei kasybos ir karjerų eksploatavimo įmonėse, 2,1 proc. – apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, o sumažėjo – administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse – 1,4 proc., informacijos ir ryšių – 1 proc., transporto ir saugojimo – 0,9 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.