Velykos vėl išaugino pinigų perlaidas

Artėjant šv. Velykoms pinigų perlaidų gyventojai išsiunčia net perpus daugiau nei įprastai, praneša „Lietuvos paštas“. Įmonės skaičiavimu, šįmet pinigų perlaidų prieš šv. Velykas siunčiama penktadaliu daugiau nei pernai.

Daugiausia pinigų perlaidų keliauja į Rusiją, Ukrainą, Jungtinę Karalystę, Vokietiją ir Baltarusiją<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiausia pinigų perlaidų keliauja į Rusiją, Ukrainą, Jungtinę Karalystę, Vokietiją ir Baltarusiją<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 9:03 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:45 PM

„Tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes itin ženkliai išauga siunčiamų pinigų perlaidų skaičius. Aktyviausiai pinigų perlaidos siunčiamos prieš šv. Velykas, o šią savaitę pinigų per paštus ir finansinių paslaugų „PayPost“ skyrius išsiunčiama ir atsiimama daugiausiai.

Galima spėti, kad pinigų perlaida prieš šv. Velykas tampa vienu iš būdu pasveikinti savo artimuosius“, – pažymėjo Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Prieš šv. Velykas populiaresnės yra Lietuvoje siunčiamos pinigų perlaidos, tačiau šiuo metu išaugęs ir tarptautinių – tiek siunčiamųjų, tiek gaunamųjų pinigų perlaidų srautas.

Daugiausia pinigų perlaidų keliauja į Rusiją, Ukrainą, Jungtinę Karalystę, Vokietiją ir Baltarusiją. Vidutinė iš Lietuvos į užsienį siunčiama pinigų suma – 220 eurų.

Tuo tarpu į Lietuvą dažniausiai pinigai yra siunčiami iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Airijos, Rusijos. Iš svetur gaunama vidutinė pinigų perlaida – 250 eurų.

Šįmet prieš šv. Velykas, palyginti su atitinkamu 2015-ųjų laikotarpiu, vietinių pinigų perlaidų padaugėjo 21,8 proc. Tuo tarpu į užsienį iš Lietuvos išsiųsta 22,1 proc., o iš užsienio gauta 18,4 proc. daugiau pinigų perlaidų.

„Tolygus į užsienį siunčiamų ir iš svetur į Lietuvą gaunamų pinigų perlaidų augimas rodo, kad Lietuva tampa ne tik pinigus gaunančiąja, kaip būdavo anksčiau, bet ir juos siunčiančiąja šalimi“, – teigė N. Knyvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.