Druskininkai: parduoti 21 mln. eurų turtą rekomendavo auditoriai

Druskininkų savivaldybei

Savivaldybės atstovai tikina, kad taip „bus užtikrintas maksimalus visuomenės interesų tenkinimas, racionalus tausojantis turto valdymas“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savivaldybės atstovai tikina, kad taip „bus užtikrintas maksimalus visuomenės interesų tenkinimas, racionalus tausojantis turto valdymas“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2016, 11:40 AM, atnaujinta May 30, 2017, 6:46 PM

Taip Druskininkų atstovai argumentuoja praėjusią savaitę tarybos valdančiųjų balsais priimtą sprendimą beveik 21,3 mln. eurų vertės turtą skirti savivaldybės valdomos bendrovės įstatinio kapitalo didinimui.

„Kompanijos pateiktos išvados rodo, kad iš visų nagrinėtų turto panaudojimo būdų didžiausia ilgalaikė investicijos grąža, palankiausios galimybės perduoto turto plėtrai, efektyviausias perduoto turto valdymas bei socialiai atsakingos veiklos tęstinumas bus sukurtas investuojant analizuojamą turtą į bendrovės „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“, – teigiama savivaldybės atsakyme BNS.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu bendrovė valdo „Flores“ viešbutį ir dalį „Aqua“ viešbučio – tarybos sprendimu perduotas pats vandens pramogų parkas, t.y. vandens pramogų ir pirčių kompleksas, kurį iki šiol bendrovė nuomojo iš savivaldybės.

Savivaldybės atstovai tikina, kad taip „bus užtikrintas maksimalus visuomenės interesų tenkinimas, racionalus tausojantis turto valdymas“. Taip pat nurodoma, kad remtasi Europoje veikiančių panašių kompleksų valdymo pavyzdžiais, kuomet sėkmingiausiai centrai veikia apgyvendinimo ir sveikatinimo paslaugas „teikdami kompleksiškai“.

Sprendimas didinti „Aqua“ įstatinį kapitalą priimtas praėjusį penktadienį 17-ai tarybos narių nubalsavus už, niekam nebalsavus prieš ar susilaikius. Opozicija balsuojant dėl šio klausimo protestuodama paliko balsavimo salę.

Opozicijos atstovai kritikuoja tiek patį turto vertinimą, su kuriuo esą detaliai neturėjo galimybės susipažinti, taip pat baiminasi galimo neskaidrumo valdant turtą.

„Pažymėtina tai, kad vertinimą užsakė pats akvaparkas, pati bendrovė. Be abejo, kad ji yra suinteresuota įrodyti to turto reikalingumą perduoti pačiam akvaparkui, – BNS sakė opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Karolis Kaklys. – Akvaparko valdybą sudaro administracijos darbuotojai, o nuo tarybos narių informacija yra slepiama, kiek įmanoma, ji neteikiama, niekas nežino, kur akvaparko resursai yra naudojami. Antra, akvaparkas, gavęs tą turtą, turi galimybę plėsti savo veiklą kaip komercinis subjektas, didina savo galimybes skolintis iš bankų. Yra rizikuojama turtu, jei galbūt verslas nepasisektų. Yra padidinta rizika, nes turtas įkeičiamas į akcijas“.

K.Kaklys taip pat nurodo, kad „Aqua“ iki šiol nėra sumokėjusi dividendų, bet jos lėšomis remiamas Druskininkų savivaldybei palankią informaciją skelbiantis leidinys „Mano Druskininkai“. Iš viso tam pernai skirta 136 tūkst. eurų.

Opozicijos atstovai taip pat priekaištavo, jog bendrovei perdavus vandens parko pastatą, taip bus iškreipta konkurencinė aplinka, gali nukentėti vietos verslas.

Druskininkų savivaldybė nurodo, kad „ Aqua“ perduoto vandens pramogų parko, įskaitant pirtį ir baseinus, vertė siekia daugiau nei 15,8 mln. eurų.

„ Aqua“ perduotas ir šalia vandens pramogų parko esantis viešbutis su boulingu, kazino, diskotekų ir konferencijų salėmis, kuris yra įvertintas 4,2 mln. eurų, taip pat 1,2 mln. eurų vertės purvo gydyklos pastatas.

Įstatinio kapitalo didinimo motyvai sprendimo projekte nenurodomi, tačiau minimina, kad investavus savivaldybės turtą bus gauta ekonominė nauda.

Šiuo metu „ Aqua“ įstatinis kapitalas yra 2,188 mln. eurų, visos akcijos priklauso bendrovei „Druskininkų pramogų parkas“, kurios vienintelė akcininkė yra Druskininkų savivaldybė. Padidinus „ Aqua“ įstatinį kapitalą jis sieks 23,442 mln. eurų, jo galutine kontroliuojančia akcininke išliks Druskininkų savivaldybė.

Sveikatingumo ir poilsio centro „ Aqua“ pardavimo pajamos 2014 metais siekė 8,289 mln. eurų (13,6 proc. daugiau nei 2013-aisiais), grynasis pelnas padidėjo 28,5 proc. iki 935,4 tūkst. eurų. 2014-ųjų pabaigoje bendrovė turėjo 1,588 mln. eurų nepaskirstyto pelno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?