Panamos dokumentai: didžiosios JAV bendrovės nuslėpė trilijonus

50 didžiausių JAV bendrovių

Tarp lengvatinių mokesčių įmonėmis besinaudojančių korporacijų minimos „Coca-Cola“, „Johnson &amp; Johnson“, „Apple“, „Boeing“, „Ford“, „Goldman Sachs“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tarp lengvatinių mokesčių įmonėmis besinaudojančių korporacijų minimos „Coca-Cola“, „Johnson &amp; Johnson“, „Apple“, „Boeing“, „Ford“, „Goldman Sachs“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 3:34 PM, atnaujinta May 28, 2017, 10:53 PM

Apie tai informuoja tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Oxflam“, išnagrinėjusi „Panamos dokumentus“.

Kaip skelbia „Rambler News Service“, tarp lengvatinių mokesčių įmonėmis besinaudojančių korporacijų minimos „Coca-Cola“, „Johnson & Johnson“, „Apple“, „Boeing“, „Ford“, „Goldman Sachs“.

Balandžio pradžioje paviešinti Panamos teisinių paslaugų firmos „Mossack Fonseca“ dokumentai atskleidė, kaip įtakingi politikai, verslininkai ir sportininkai naudojasi lengvatinių mokesčių bendrovėmis ir „mokesčių rojais“, kad nuslėptų savo turtą ir išvengtų mokesčių.

Tarp minimų pavardžių – Ukrainos ir Rusijos vadovai. Tarptautiniame tyrime figūruoja 12 Rusijos pareigūnų šeimos ir 12 pasaulinių lyderių – visi jie įvardinami kaip Panamos lengvatinių mokesčių bendrovių savininkai.

Į skandalą, susijusį su „mokesčių rojais“, įsivėlę Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas ir Islandijos ministras pirmininkas Sigmunduras Davidas Gunlaugsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.