V.Putinas apie naują V. Kudrino vaidmenį ekonomikos politikoje

Rusijos prezidentas Vladimiras

V. Kudrinas vadovavo finansų ministerijai nuo 2000 iki 2011 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Kudrinas vadovavo finansų ministerijai nuo 2000 iki 2011 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-04-14 15:31, atnaujinta 2017-05-28 22:53

Pasak Rusijos prezidento, V. Kudrinas ne kartą yra pareiškęs, kad į šalies valdžios struktūras nebegrįšiąs, bet dabar kiek pakeitė savo nuomonę ir „yra pasirengęs savo indėliu prisidėti prie aktualių šalies uždavinių sprendimo“.

V. Putinas paaiškino, kad Ekspertų taryboje V. Kudrinas iš tikrųjų galėtų imtis ekonomikos planavimo, tiek iki 2018 metų, tiek ir tolesniu laikotarpiu. Be to, sakė prezidentas, V. Kudrinas dalyvaus Strateginių studijų centro veikloje.

Prieš kelias dienas agentūra RBK, remdamasi šaltiniais, skelbė, kad V. Kudrinas pretenduoja į vadovaujančias pareigas Strateginių studijų centre, kuris buvo įsteigtas 1999 metais ir yra laikomas vienu iš svarbiausių šalies „smegenų centrų“.

Agentūros pašnekovai šį faktą susiejo su tuo, kad buvęs ministras pasirengęs paruošti šaliai ekonominę programą, tačiau nenori grįžti į vyriausybę. Kremliaus spaudos sekretorius šios informacijos nepatvirtino, bet ir neatmetė tokio įvykių scenarijaus galimybės.

V.Kudrinas vadovavo finansų ministerijai nuo 2000 iki 2011 metų. Finansų ministro postą jis paliko po tiesioginio konflikto su Dmitrijumi Medvedvu, kuris tuomet ėjo prezidento pareigas. Po to, V. Kurdinas sukūrė visuomeninę organizaciją „Pilietinių iniciatyvų komitetas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.