Nustebino: kodėl turtingieji gyvena ilgiau už nepasiturinčius

Amerikiečių vyrų, papuolančių tarp turtingiausių šalies gyventojų, vidutinė gyvenimo trukmė – 87,3 meto ir tai beveik 15 metų ilgiau, negu nepasiturinčių stipriosios lyties atstovų.

JAV vyrai gyvena ilgiau ir už kitų šalių turtingus „kolegas“, tuo tarpu skurdžiausių JAV gyventojų gyvenimo trukmė panaši kaip vyrų iš Sudano ir Pakistano.<br>Shao-Chun Wang nuotr.
JAV vyrai gyvena ilgiau ir už kitų šalių turtingus „kolegas“, tuo tarpu skurdžiausių JAV gyventojų gyvenimo trukmė panaši kaip vyrų iš Sudano ir Pakistano.<br>Shao-Chun Wang nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2016, 6:49 PM, atnaujinta May 28, 2017, 2:26 PM

JAV vyrai gyvena ilgiau ir už kitų šalių turtingus „kolegas“, tuo tarpu skurdžiausių JAV gyventojų gyvenimo trukmė panaši kaip vyrų iš Sudano ir Pakistano, rašo cnn.com.

Turtingiausios JAV moterys gyvena 89 metus, 10 metų ilgiau už nepasiturinčias.

Tarp nepasiturinčių, moterys gyvena 6 metais už vyrus, tuo tarpu turtingos moterys lenkia vyrus tik 1,5 meto.

Mokslininkai pažymi, kad davus pinigų bet kokiam žmogui, jo gyvenimo trukmė. Ilgesnė gyvenimo trukmė gali būti susijusi su išsilavinimo, gyvenimo būdo, elgesio skirtumais tarp turtingų ir vargšų.

Tai, kiek gyvena skurdesni žmonės, priklauso nuo to, iš kur jie yra. Ilgiau gyvena tie, kurių aplinkoje propaguojamas sveikas gyvenimo būdas, daug prevencijos rūkymui ir nutukimui.

Žemas pajamas gaunantys amerikiečiai gyvena ilgiausiai tuose miestuose, kur didesnis išsilavinimo lygis tarp visų gyventojų, tokiuose kaip Niujorkas, San Fransiskas.

Parengė Kristina Rancaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.