Dar vienas bandymas uždrausti prekybininkams dirbti per šventes

Seime vėl gaivinama idėja

Draudimas galiotų visoms mažmeninės prekybos įmonėms – ir batų parduotuvėms, ir dideliems prekybos centrams, nesvarbu, koks būtų parduotuvės dydis<br>T.Bauro nuotr.
Draudimas galiotų visoms mažmeninės prekybos įmonėms – ir batų parduotuvėms, ir dideliems prekybos centrams, nesvarbu, koks būtų parduotuvės dydis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-26 14:09, atnaujinta 2017-05-24 04:50

Socialdemokratės Birutė Vėsaitė ir Orinta Leiputė siūlo Darbo kodekse numatyti, kad parduotuvėms būtų uždrausta dirbti per šešias svarbiausias metų šventes – sausio 1-ąją, vasario 16-ąją, kovo 11-ąją, liepos 6-ąją bei pirmą Kalėdų ir pirmą Velykų dieną. Šį siūlymą svarstys Socialinių reikalų ir darbo komitetas, o dėl jo balsuos visas Seimas.

Parlamentarės piktinasi, kad valstybinių švenčių dienomis prekybos centrų darbuotojai negali švęsti, dalyvauti renginiuose ar praleisti laiką kartu su šeimomis.

„Draudimas galiotų visoms mažmeninės prekybos įmonėms – ir batų parduotuvėms, ir dideliems prekybos centrams, nesvarbu, koks būtų parduotuvės dydis“, – BNS teigė B.Vėsaitė.

Pasak parlamentarių, 2015 metų trečiąjį ketvirtį „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfos“ tinkluose dirbo apie 32 tūkst. žmonių, o visose mažmeninės prekybos įmonėse – 115,6 tūkst.

Seimas panašias pataisas jau yra svarstęs pernai, tačiau per paskutinį balsavimą prieš Kalėdas persigalvojo ir atmetė socialdemokrato Broniaus Paužos parengtą Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo pataisą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.