Norvegijos ir Lietuvos įmonės skatins žaliųjų inovacijų plėtrą

Šių metų birželio 2 d. Taline Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), bendradarbiaudama su Ūkio ministerija ir Norvegijos verslo skatinimo agentūra „Innovation Norway“, organizuoja Lietuvos ir Norvegijos žaliųjų informacinių ir ryšių technologijų (IRT) verslo kontaktų mugę. Renginys vyks informacinių ir ryšių technologijų renginių ciklo „ICT Week 2016“ metu, į kurį planuojama susirinks daugiau nei 3 tūkst. dalyvių iš JAV, Vokietijos, Skandinavijos, Baltijos ir Azijos valstybių.

Verslo kontaktų mugės tikslas – skatinti Lietuvos ir Norvegijos IRT verslo bendradarbiavimą.<br>shutterstock.com
Verslo kontaktų mugės tikslas – skatinti Lietuvos ir Norvegijos IRT verslo bendradarbiavimą.<br>shutterstock.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:02 AM

„Verslo kontaktų mugės tikslas – skatinti Lietuvos ir Norvegijos IRT verslo bendradarbiavimą, palengvinti partnerių paiešką ir pasidalinti gerąja patirtimi. Dvišalių projektų įgyvendinimas, pirmiausia, reiškia didesnį konkurencinį pranašumą verslui. Pasinaudodami norvegų patirtimi, Lietuvos įmonės turi puikią galimybę savo versle pritaikyti inovatyvius IRT sprendimus, orientuotus į aplinkosaugą“, – teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Norvegija turi nemažai stiprių IRT bendrovių, šis sektorius šalyje yra trečias pagal pajamas, kurios viršija 20 mlrd. EUR ir prilygsta žemės ūkiui. Jis turi didelį poveikį kitoms ūkio šakoms, ypač energetikai ir dujų pramonei. Norvegijos bendrovės kuria produktus finansų industrijai, mobiliajai komercijai, taip pat jungiančius skirtingas technologijas, pavyzdžiui, mechatroniką ir IT. Šalis siekia pritraukti investicijas į perspektyvias ir aktualias jiems sritis – „žaliųjų“ duomenų centrų infrastruktūrą, taip pat e. sveikatos ir technologijas, padedančias senėjančiai visuomenei,“ – teigia nacionalinio informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus asociacijos „INFOBALT“ inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis.

Verslo kontaktų mugės metu abiejų šalių IRT ekspertai pasidalins įžvalgomis apie šio sektoriaus vystymo galimybes ir sėkmę lemiančius veiksnius. Iš anksto su kitos šalies dalyviais ir jų veiklos kryptimi supažindintos įmonės turės galimybę tiesiogiai užmegzti potencialius ryšius bei pristatyti idėjas dėl dvišalių projektų įgyvendinimo kuriant ir diegiant žaliuosius IRT produktus. Renginio metu didelis dėmesys bus skiriamas žaliesiems IRT sprendimams energijos valdymo, atliekų perdirbimo, antrinio žaliavų panaudojimo srityse.

„Perėjimas nuo tradicinių technologijų prie aplinkai palankesnių yra sudėtingas ir pakankamai ilgas procesas. Dalyvavimas Lietuvos ir Norvegijos žaliųjų IRT verslo kontaktų mugėje – galimybė Lietuvos verslui paskatinti šį procesą atskleidžiant, kad informacinių technologijų sektoriuje esame lyderiai“, – teigia ūkio ministras E.Gustas.

Birželio pradžioje organizuojama verslo kontaktų mugė – vienas iš verslo kontaktų mugių ciklo renginių, kurie numatyti organizuoti pagal Žaliosios pramonės inovacijų programą 2016–2017 metais. Siekiant didinti aplinkai palankių Lietuvos ir Norvegijos įmonių konkurencingumą, įtraukiant žaliųjų sprendimų taikymą esamose tradicinės gamybos įmonėse, bus organizuojami dar 3 renginiai Lietuvoje ir Norvegijoje atliekų tvarkymo, bioekonomikos ir energetiškai efektyvių technologijų srities atstovų bendradarbiavimui skatinti:

• 2016 m. rugsėjo mėnesį Lietuvoje vyks verslo kontaktų mugė, kurioje susitiks Lietuvos ir Norvegijos atliekų tvarkymo įmonių atstovai;

• 2016 m. spalio mėnesį Norvegijoje organizuojama verslo kontaktų mugė bioekonomikos tematika;

• 2017 m. vasario mėnesį Lietuvoje savo patirtimi ir idėjomis dalinsis Lietuvos ir Norvegijos įmonės, kuriančios ir diegiančios energetiškai efektyvias technologijas.

Verslo kontaktų mugių organizavimas finansuojamas 2009–2014 m. Norvegijos finansinio mechanizmo Žaliosios pramonės inovacijų programos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.