Santechniką informavęs bankininkas gali ilgam sėsti už grotų

Buvęs

Nuo 2014 metų kovo iki 2015 metų rugpjūčio G. Pusey, pasinaudodamas šia informacija, atliko 11 neteisėtų operacijų.<br>Reuters/ „Scanpix“ nuotr.
Nuo 2014 metų kovo iki 2015 metų rugpjūčio G. Pusey, pasinaudodamas šia informacija, atliko 11 neteisėtų operacijų.<br>Reuters/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2016, 1:24 PM, atnaujinta May 23, 2017, 1:20 AM

Manhatano federaliniam teismui pateiktais tyrimo duomenimis, nuo 2014 metų vasario iki 2015 metų rugsėjo 58 metų S.McClatchey pranešdavo Gary Pusey apie būsimus, bet dar viešai nepaskelbtus susijungimo ir įsigijimo sandorius, susijusius su tokiomis įmonėmis kaip „PetSmart“, „CVS Health“, „Duke Energy“ ir kt., rašo JAV laikraštis „The New York Post“.

Nuo 2014 metų kovo iki 2015 metų rugpjūčio G.Pusey, pasinaudodamas šia informacija, atliko 11 neteisėtų operacijų. Abipusiškai naudingi santykiai nutrūko, kai santechnikas įdavė savo draugą kompetentingoms institucijoms.

FTB agentai S.McClatchey sulaikė praėjusio antradienio rytą. Jis kaltinamas nusikalstamu susitarimu, sukčiavimu naudojant elektronines ryšio priemones ir sukčiavimu su vertybiniais popieriais.

G.Pusey ir S.McClatchey susidraugavo 2011 arba 2012 metais, kai susitiko vienoje Friporto prieplaukoje, kurioje buvo prišvartavę savo vienodo modelio katerius – vieną šalia kito.

Šeštadieniais jie dažniausiai susitikdavo prieplaukoje, o šaltuoju metų laiku žaidė biliardą arba žiūrėjo sporto laidas pertvarkytame S.McClatchey garaže, pranešė agentūra „Bloomberg“.

Vadovaujamas pareigas „Barclays“ ėjęs S.McClatchey savo draugui gana dažnai patardavo sekti tam tikras įmones, iš kurių netrukus galima tikėtis gerų žinių. Oficialiame ieškinyje nurodoma, kad S.McClatchey prašė apie šiuos patarimus niekam neprasitarti – net šeimos nariams.

JAV valdžios duomenimis, pasinaudodamas draugo patarimais, G.Pusey iš prekybos „Questcor Pharmaceuticals“, „Emulex“, „Omnicare“ ir kitų įmonių akcijomis užsidirbo 76 tūkst. JAV dolerių. S.McClatchey jis atsilygindavo grynaisiais pinigais, kuriuos finansininkas gaudavo prieplaukoje arba savo garaže, teigia prokurorai. Be to, G.Pusey nemokamai suremontavo S.McClatchey vonios kambarį.

Gegužės 27 dieną G.Pusey prisipažino kaltu dėl nusikalstamo susitarimo ir sukčiavimo. Pranešama, kad jis bendradarbiauja su prokurorais, nes tikisi sušvelnintos bausmės. S.McClatchey buvo sulaikytas antradienio rytą ir tą pačią dieną paleistas be užstato.

Vertybinių popierių ir biržų komisijos (SEC) duomenimis, S.McClatchey dirbo „Barclays“ investicinės bankininkystės padalinyje ir buvo tiesiogiai pavaldus tarptautinio susijungimų ir perėmimų skyriaus vadovui. Bankas pranešė, jog bendradarbiauja su tyrėjais.

Išankstinis bylos nagrinėjimas numatytas birželio 30 dieną. Jeigu S.McClatchey bus pripažintas kaltu, jam gali būti skirta laisvės atėmimo iki 25 metų bausmė, rašo „The New York Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.