Teismas iš dalies tenkino „MG Baltic“ įmonės prašymą

Klaipėdos valdžia turės iš

Klaipėdos apygardos teismas birželio 7 dieną iš dalies tenkino koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ ieškinį ir įpareigojo savivaldybę iš naujo paruošti eilę.<br>D.Umbraso nuotr.
Klaipėdos apygardos teismas birželio 7 dieną iš dalies tenkino koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ ieškinį ir įpareigojo savivaldybę iš naujo paruošti eilę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 3:39 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:33 AM

Klaipėdos apygardos teismas birželio 7 dieną iš dalies tenkino koncerno „MG Baltic“ bendrovės „Vilmeta“ ieškinį ir įpareigojo savivaldybę iš naujo paruošti eilę. Teismas konstatavo, kad savivaldybė pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, todėl sudarytą tiekėjų pasiūlymų vertinimo eilę pripažino neteisėta ir ją panaikino.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, sutartis su konkursą laimėjusia koncerno „Icor“ bendrove „Axis Industries“ nėra pasirašyta ir nenuspręsta, kokių veiksmų bus imamasi. „Axis Industries“ konkurso laimėtoja paskelbta gegužės viduryje. Kas dar dalyvavo konkurse, viešai neskelbiama.

„Kol kas dar galutinio sprendimo nesame priėmę, nes turime 14 dienų iki teismo sprendimo įsigaliojimo. Dabar esame svarstymo stadijoje. Manau, kad kitą savaitę sprendimą turėsime“, – BNS sakė jis.

Gegužę „Vilmetai“ nepavyko laikinai sustabdyti 15,82 mln. eurų vertės sutarties pasirašymo – Apeliacinis teismas atmetė jos skundą dėl laikinųjų apsaugos priemonių.

„Vilmeta“ su partnerėmis yra laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą naujo baseino S.Nėries gatvėje statybos konkursą. Planuojamos pasirašyti sutarties vertė – 3,7 mln. eurų, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba yra sustabdžiusi procesą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba gegužę pareiškė įtarimus buvusiam Liberalų partijos lyderiui Eligijui Masiuliui ir „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui dėl galimos korupcijos. Viešumoje svarstoma, jog kyšį R.Kurlianskis galėjo duoti, galbūt siekdamas padėti „Mitnijai“ laimėti rangos konkursus Vilniuje.

Klaipėdos baseino projektą Vyriausybė yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu ir jau pasirašyta sutartis dėl 7 mln. eurų paramos projektui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.