Dangtelių gamintojai „Elmoris“ – 6,1 mln. eurų paskola

„Danske Bank“ suteikė 6,1 mln. eurų paskolą užsukamų metalinių dangtelių gamybos lyderei Baltijos šalyse – bendrovei „Elmoris“. Veiklos dvidešimtmetį skaičiuojanti ir savo produkciją į 32 šalis eksportuojanti įmonė gautą paskolą skirs gamybos plėtrai ir jau turimos paskolos refinansavimui.

Baltijos šalyse „Elmoris“ užima apie 80 proc. rinkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Baltijos šalyse „Elmoris“ užima apie 80 proc. rinkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:31 PM

„Būdami vieninteliai metalinių dangtelių gamintojai Baltijos šalyse, konkuruojame su pasaulinio lygio žaidėjais. Savo gamykloje naudojame patikimą ir modernią įrangą. Dalį paskolos skirsime būtent jai atnaujinti: metalo apdirbimo staklėms, autotransportui ir gamybinei linijai įsigyti bei gamybos apimtims plėsti. Kita paskolos dalis bus panaudota refinansuoti jau turimą paskolą“, – sako „Elmoris“ generalinis direktorius Gintaras Klovas.

Bendrovė skaičiuoja įspūdingus gamybos apimčių augimo rezultatus. Galima palyginti: 1998 metais buvo pagaminta apie 3,7 mln. dangtelių, 2015 metais gamybos apimtys siekė apie 545 mln. dangtelių, o šiemet keliamas tikslas pagaminti 650 mln. dangtelių.

„Gamybą pradėję 1997-aisiais metais savo produkciją tiekėme tik Lietuvos rinkai. Kitais metais pradėjome eksportuoti į Baltijos šalis, dar vėliau – į Rusiją ir keletą kitų Europos valstybių. Šiandien dangtelius tiekiame į 32 pasaulio valstybes, tarp jų – ir tokios šalys kaip Jungtiniai Arabų Emyratai, o pati tolimiausia eksporto rinka – Naujoji Zelandija. Baltijos šalyse lieka tik 10 proc. mūsų pagamintos produkcijos“, – sako G. Klovas.

Baltijos šalyse „Elmoris“ užima apie 80 proc. rinkos. Pavyzdžiui, tam kad visiškai patenkintų Lietuvos rinkos poreikius, bendrovei pakaktų ne daugiau savaitės darbo.

50 proc. „Elmoris“ pardavimo apimčių sudaro standartiniais vadinami 82 mm diametro dangteliai. Be užsukamų įvairaus diametro dangtelių gamybos, įmonė užsiima skardos, skirtos alaus butelių kamštelių ar skardinių dėžučių gamyba, lakavimo ir litografijos paslaugomis.

2015 metais įmonės pardavimo pajamos paaugo 10 proc., palyginti su 2014 metais, ir siekė 22,2 mln. eurų. „Elmoris“ šiuo metu ruošiasi naujos gamyklos statyboms Vilniuje, o siekdama padidinti veiklos efektyvumą – diegia „Lean“ sistemą.

„Danske Bank“ ekspertų teigimu, pastaruoju metu sparčiai augantys atlyginimai didina įmonių sąnaudas. Tai verčia investuoti į didesnį veiklos našumą, padedantį užsitikrinti konkurencingas gaminamos produkcijos kainas pasirinktose eksporto rinkose. Bendrai prognozuojama, kad Lietuvos eksportas šiemet augs 3,2 proc.

Praėjusiais metais UAB „Elmoris“ laimėjo geriausią metų gaminio apdovanojimą už PVC FREE metalinį dangtelį. 2015 metais įmonėje atlikus BRC auditą, UAB „Elmoris“ pakartotinai suteiktas BRC/IOP visuotinis maisto saugos sertifikatas. Bendrovė taip pat yra įsidiegusi kokybės vadybos EN ISO 9001:2008 ir aplinkos vadybos sistemos EN ISO 14001:2004 tarptautinius standartus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.