„MG Baltic“ statybų įmonei – pavydėtinas užsakymas

Skandalų persekiojamo koncerno „MG Baltic“ statybų bendrovė „Mitnija“ laimėjo užsakymą verslo centro statybai Vilniuje. Ši įmonė jau pasirašė sutartį su užsakovu – nekilnojamojo turo plėtros bendrove „M.M.M. projektai“.

Šešių aukštų 12 tūkst. kv. metrų biurų pastatas iškils sostinės Žvėryno rajone.
Šešių aukštų 12 tūkst. kv. metrų biurų pastatas iškils sostinės Žvėryno rajone.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 10:23 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:06 PM

Skelbiama, kad biurų pastatas iškils Žvėryno rajone, Saltoniškių gatvėje, buvusioje pramoninėje teritorijoje. 12 tūkst. kv. metrų ploto verslo centre įsikurs „Danske Bank“ Globalių paslaugų centras.

Statybos darbus „Mitnija“ baigs 2017 m. lapkritį.

„Mitnija“ ir „M.M.M. projektai“ susitarė dėl pirmojo projekto etapo – šešių aukštų 12 000 kv. m. biurų pastato, taip pat 340 vietų požeminės ir 130 vietų antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės statybos.

„M.M.M. projektų“ valdomoje 2 ha teritorijoje iš viso galima pastatyti 60 000 kv. m. komercinės paskirties statinių.

„Naujajam verslo centrui ir mes, ir nuomininkai keliame itin aukštus reikalavimus. Danijos ir Lietuvos architektų suprojektuotame pastate per trumpą laiką bus įgyvendintos naujausios architektūrinės, inžinerinės, dizaino ir funkcionalumo idėjos, tad rinkdamiesi rangovą didelį dėmesį skyrėme jo patirčiai, finansiniam pajėgumui, įgyvendintų projektų darbų kokybei“, – sako bendrovės „M.M.M. projektai“ direktorė Natalija Monkevičienė.

Pasak „Mitnijos“ generalinio direktoriaus Juliaus Gendvilio, šiuo metu bendrovė stato du 35 tūkst. kv. metrų ploto biurų projektus Vilniuje – Suomijos kapitalo bendrovei „Technopolis Lietuva“ ir bendrovei „Maxima LT“.

„Praėjusių metų pabaigoje baigėme savo darbus „Quadrum“ verslo centre, kuris Vilniuje iškilo norvegų investuotojų užsakymu“, – sakė J.Gendvilis.

Pagal sutartį su „M.M.M. projektai“ „Mitnija“ statys A energetinės klasės biurų pastatą. Ant jo stogo bus sumontuoti saulės elementai, generuosiantys dešimtadalį objektui reikalingos energijos.

Verslo centras statomas siekiant BREEAM sertifikato.

„Tokiuose projektuose didelis dėmesys turi būti skiriamas ne tik inovatyviems architektūriniams sprendimams ar inžinerinėms sistemoms, bet ir atsakingam statybos organizavimui, patogių ir šiuolaikiškų darbo vietų statybos metu sukūrimui, komunikacijai su vietine bendruomene“, – sakė BREEAM vertinimą atliekančios bendrovės „Vesta consulting“ direktorius Evaldas Savickis.

Teigiama, kad šiuo metu užsakymų portfelyje „Mitnija“ yra sukaupusi užsakymų už daugiau nei 90 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.