Dauguma britų įmonių žada pristabdyti naujų darbuotojų priėmimą

Daugelis Didžiosios Britanijos

Įmonės linkusios įšaldyti naujų darbuotojų priėmimą po šalies gyventojų referendume išsakytų ketinimų pasitraukti iš ES.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Įmonės linkusios įšaldyti naujų darbuotojų priėmimą po šalies gyventojų referendume išsakytų ketinimų pasitraukti iš ES.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-06-27 12:13, atnaujinta 2017-05-20 13:40

„Institute of Directors“ (IoD) atlikus 1000 savo narių apklausą paaiškėjo, kad maždaug ketvirtadalis jų planuoja „įšaldyti“ naujų darbuotojų priėmimą. Rezultatai taip pat parodė, kad trečdalis įmonių samdys darbuotojus tokiu pačiu tempu, dar 5 proc. žada mažinti darbuotojų skaičių. Beveik du trečdaliai respondentų pasisakė, kad balsavimas neigiamai veikia jų veiklą.

„Institute of Directors“ vadovas Simonas Walkeris naujienų agentūrai BBC nurodė: „Verslo lyderiai labai smarkiai susirūpinę. Beveik pusė jų laukia, kad kitos ES valstybės narės imsis bausti Britaniją“. Anot jo, vargu, ar balsavusieji už „Brexit“ suvokė, kad pasisako „už konstitucinį ir ekonominį chaosą“. Tiesa, maždaug pusė organizacijai priklausančių įmonių teigia galinčios tęsti savo veiklą.

„Nėra jokios prasmės dabar jau verkti pralieto pieno. Dar kurį laiką negalime prarasti pasitikėjimo verslu, jei norime atsigauti, tačiau darbo vietų ir ekonomikos augimo praradimas visada tampa šoku. Panašu, kad tokia tendencija skverbsis į visas Didžiosios Britanijos verslo sritis“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.