Rusijoje – banderolių krizė. Gali tekti gerti tik rusišką vodką

Alkoholinių gėrimų tiekimas į Rusiją iš užsienio gali nutrūkti jau artimiausiu metu dėl akcizo banderolių stygiaus, informuoja šios šalies leidinys „Kommersant“. Importuotojai sako, kad padėtis kritiška, ir ruošia kreipimąsi į ministro pirmininko pirmąjį pavaduotoją Igorį Šuvalovą.

Rusijos federalinės alkoholio rinkos reguliavimo tarnybos naujausi patikrinimo rezultatai parodė, kad apie 35 proc. degtinės šioje šalyje pagaminama nelegaliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos federalinės alkoholio rinkos reguliavimo tarnybos naujausi patikrinimo rezultatai parodė, kad apie 35 proc. degtinės šioje šalyje pagaminama nelegaliai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 1:26 PM, atnaujinta May 20, 2017, 6:10 AM

Krizės priežastis prieš vadinamojo aukštojo sezono (padidėjusios paklausos laikotarpio. – Red.) pradžią metų gale – naujo pavyzdžio banderolių neturėjimas. Senosios baigiasi (o kai kurios jau ir nebeišduodamos), o konkursas naujoms spausdinti kol kas dar net nepaskelbtas, skambina pavojaus varpais Alkoholinių gėrimų importuotojų sąjunga. Kai kurių tiekėjų atstovai pareiškė, kad jiems jau kilo problemų dėl importo.

Vienas iš rinkos dalyvių prognozuoja, kad kai kurie gerai perkami importiniai alkoholiniai gėrimai gali baigtis jau liepos pabaigoje, ir jei problema nebus išspręsta iki kito mėnesio pabaigos, importuotojams gali tekti praleisti „aukštąjį sezoną“ (spalio–gruodžio mėnesiais). Šalies biudžetui ši situacija reiškia įplaukų, kurias sudaro surenkami importo muitai ir mokesčių pajamos iš pardavimo, sumažėjimą. „Komersant“ primena, kad pernai vyriausybė jau buvo pratęsusi alkoholio su seno pavyzdžio banderolėmis, realizavimo terminus iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

Pernai dėl rublio kurso kritimo alkoholio importas labai sumažėjo: viskio – 22 proc., romo – 35 proc., tekilos – 23 proc., vyno – 32–34 procentais.

lrytas.lt primena, kad Rusijos federalinės alkoholio rinkos reguliavimo tarnybos naujausi patikrinimo rezultatai parodė, kad apie 35 proc. degtinės šioje šalyje pagaminama nelegaliai, tad nenorėdami rizikuoti nusipirkti pilstuko pirkėjai neretai ieško importinių prekių.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.