Premjeras apgailestauja dėl DK: „Liksim prie sovietinio relikto“

Prezidentei grąžinus Seimui pakartotinai svarstyti Darbo kodeksą, premjeras Algirdas Butkevičius neslepia nusivylimo: „Kritika iš profsąjungų ir keliasdešimt protestuotojų nulėmė prezidentės poziciją. Akivaizdu, kad ji neišgirdo mokslininkų, verslo, tarptautinių institucijų, jaunimo organizacijų ir parlamentarų balso.“

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Valentinaitienė

2016-07-04 14:00, atnaujinta 2017-05-19 22:38

Seimas neeiliniam posėdžiui šaukiamas liepos 11-12 d., kai turės nuspręsti – priimti prezidentės veto ir įgyvendinti jos siūlomas Darbo kodekso pataisas, ar veto atmesti.

„Apgailestaujame, kad prezidentė vetavo vieną iš reikšmingiausių ir pažangiausių įstatymų“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras priminė, kad ruošiamės stoti į Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją, o jos generalinis sekretorius, lankydamasis Lietuvoje, Darbo kodekso kūrimą palaimino.

„Bet prezidentei vetavus, liksime prie sovietinio relikto – senojo Darbo kodekso“, – sakė premjeras, teigdamas, kad jeigu prezidentės veto bus atmestas, liks galioti senasis šalies Darbo kodeksas.

„Vyriausybė yra įsitikinusi, kad Darbo kodeksas buvo išdiskutuotas ir reikalingas toks, koks jis buvo priimtas Seime.

Svarstymai ir konsultavimasis su visuomene vyko ilgiau nei metus – tai demokratijos ženklas. Visi pasiūlymai yra įgyvendinami ir norėčiau pabrėžti, kad už juos balsavo visi parlamentarai nepopulistai“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras teigė nežinantis, ar Seimas yra pasiruošęs priimti prezidentės veto: „Apie tai bus diskutuojama, o aš savo poziciją jau išsakiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.