Rusai nori skristi į Turkiją, tačiau liko viena kliūtis

Rusijos turizmo agentūros trina delnais – jų šaliai atsiveria užkardai ilsėtis Turkijos kurortuose. Tačiau patys turistai nusiteikę ne taip džiugiai, mat atšaukus draudimą pardavinėti kelialapius į Turkiją tokio poilsio kaina kur kas aukštesnė, nei jie tikėjosi. Kaip pagrindinė tokio kainų šuolio priežastis nurodoma tai, kad kol kas neatšauktas draudimas skraidinti klientus iš Rusijos į Turkiją užsakomaisiais skrydžiais.

Turkija planuoja iki metų pabaigos priimti ne mažiau nei 750 tūkst. Rusijos keliautojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkija planuoja iki metų pabaigos priimti ne mažiau nei 750 tūkst. Rusijos keliautojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-06 12:04, atnaujinta 2017-05-19 17:45

„Dabar kaina yra 40, o kartais ir 50 proc. didesnė nei kad praėjusiais metais. Ir taip yra todėl, kad nevykdomi užsakomieji skrydžiai“, – portalui „Izvestija“ aiškino asociacijos „Turpomošč“ direktorius Aleksandras Osaulenko.

Jis pabrėžė, kad Turkijos kryptis atnaujinta per patį sezono karštymetį, kai turizmo organizatoriai ir oro bendrovės jau seniai patvirtinusios savo skrydžių ir kitų paslaugų programas. „Kol kas turistų srautas nereikšmingas. Ir sunku pasakyti, kada jis vėl grįš į buvusias vėžes. Be to, dažnas jau apsisprendęs, kur šiemet atostogaus“, – aiškino A.Osaulenko.

Jis vylėsi, kad rusų srautas į Turkijos kurortus atsinaujins rudenį, kai vėl bus rengiami ir užsakomieji reisai. Kad jie būtų atnaujinti, reikalingas specialus Vyriausybės nutarimas ir Rusijos civilinės aviacijos administracijos leidimas. Tačiau net ir gavusios leidimus oro bendrovės turės savo orlaivių parkuose ir suplanuotų skrydžių grafikuose rasti laisvų lėktuvų.

Kaip sakė agentūros „Avia.ru“ direktorius Romanas Gusarovas, kol kas nežinia, kiek bus rengiama užsakomųjų skrydžių, mat neaiškus ir turistų srautas. „Turkijos sezonas, galima sakyti, baigėsi, mat žmonės jau įsigijo kelialapius ilsėtis liepą, rugpjūtį. Vargu ar kas bėgtų jų priduoti, kad skristų į Turkiją“, – aiškino R.Gusarovas.

Kaip skelbia lenta.ru, Turkija planuoja iki metų pabaigos priimti ne mažiau nei 750 tūkst. Rusijos keliautojų. Skelbiama, kad užsakomieji reisai iš Rusijos gali būti atnaujinti artimiausiomis dienomis.

Neseniai laikraštis „Kommersant“ skelbė, kad per tris pirmąsias dienas atšaukus draudimą rengti keliones į Turkiją, šios šalies kurortai tapo patys paklausiausi turizmo agentūrose – 35 proc. visų parduodamų kelialapių buvo į Turkiją. Kelionių įmonėms pardavinėti kelialapius į Turkiją vėl leista leiepos 1-ąją po Rusijos ir Turkijos prezidentų pokalbio telefonu.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.